Κριτήρια και χρονοδιάγραμμα πληρωμών για το επίδομα θέρμανσης

petrelaio-thermansis5
Πετρέλαιο θέρμανσης κάτω από τα 60 λεπτά το λίτρο θα μπορούν να προμηθευτούν φέτος, περίπου όσοι τελικά πάρουν το επίδομα θέρμανσης.
Οι μονογονικές οικογένειες θα έχουν εισοδηματικό όριο τις 22.000. Το περιουσιακό κριτήριο θα καθοριστείς στις 100.000 ευρώ ακίνητη περιουσία για τον άγαμο τις 200.000 για το ζευγάρι και επίσης το ίδιο για τις μονογονικές οικογένειες.
Άλλη μια αλλαγή που έρχεται είναι η κατάργηση της προκαταβολής αφού πρώτα θα γίνεται η αγορά και μετά η πίστωση των χρημάτων στον λογαριασμό του δικαιούχου.
Συγκεκριμένα για τον άγαμο το εισοδηματικό κριτήριο θα οριστεί στις 12.000 ευρώ εισόδημα ενώ για ένα ζευγάρι στα 20.000 ευρώ.
Η επιδότηση πετρελαίου κλειδώνει στα 25 λεπτά το λίτρο αλλά με αυστηρότερα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια τα οποία θα περιορίσουν τους δικαιούχους, όπως καταγράφει το dikaiologitika.gr.
Σήμερα η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης διαμορφώνεται στα 80 λεπτά το λίτρο, ενώ με το επίδομα θέρμανσης των 25 λεπτών το πετρέλαιο θα κοστίζει κάτω από 60 λεπτά. Τα εισοδηματικά κριτήρια που θα ισχύσουν φέτος θα είναι χαμηλότερα απο πέρσι ώστε να μην ωφεληθεί ο ίδιος αριθμός των δικαιούχων αλλά περίπου πάνω από τους μισούς.
Παράλληλα στην απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών θα καθορίζεται και η προθεσμία πληρωμής απο το κράτος του επιδόματος.

Συγκεκριμένα εφόσον ο δικαιούχος έχει αγοράσει πετρέλαιο εως το τέλος του 2015 θα πληρωθεί το επίδομα θέρμανσης εως το τέλος του χρόνου ενώ όποιος αγοράσει πετρέλαιο το 2016 θα λάβει τα χρήματα έως το τέλος του Ιουνίου 2016. Όσο αφορά τα περσινά χρήματα που δεν έχουν πιστωθεί στους δικαιούχους δεν υπάρχει καμία απολύτως ενημέρωση από το αρμόδιο υπουργείο εάν θα πληρωθεί και πότε.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ανδρουλάκης: Είναι αναγκαίο ως χώρα να διασυνδέσουμε το τουριστικό προϊόν με την παραγωγή

«Είναι αναγκαίο ως χώρα να διασυνδέσουμε το τουριστικό προϊόν με την παραγωγή και τη μεταποίηση, …