Η συμβολή του EURES στους ανέργους που αναζητούν εργασία

 job_0

Το EURES είναι ένα δίκτυο συνεργασίας για τη διευκόλυνση της ελεύθερης διακίνησης των εργαζομένων στις 28 χώρες της ΕΕ καθώς και την Ελβετία, την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία.

Το δίκτυο αποτελείται από το Ευρωπαϊκό Γραφείο Συντονισμού, τα εθνικά γραφεία συντονισμού, τους εταίρους και τους συνδεδεμένους εταίρους του EURES.

Οι εταίροι του δικτύου μπορεί να είναι δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες απασχόλησης, συνδικαλιστικές οργανώσεις, ενώσεις εργοδοτών και άλλοι συναφείς παράγοντες της αγοράς εργασίας. Οι εταίροι παρέχουν πληροφορίες και υπηρεσίες τοποθέτησης και πρόσληψης σε εργοδότες και σε άτομα που αναζητούν εργασία, ενώ τα ευρωπαϊκά και τα εθνικά γραφεία συντονισμού επιβλέπουν τη διοργάνωση των δραστηριοτήτων στο ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο αντίστοιχα.

Επιπλέον, το EURES διαδραματίζει σημαντικό ρόλο παρέχοντας ειδικές πληροφορίες και διευκολύνοντας την εύρεση εργασίας προς αμοιβαίο όφελος των εργοδοτών και των μεθοριακών εργαζομένων σε διασυνοριακές περιοχές της Ευρώπης.

Στην πράξη το EURES παρέχει τις υπηρεσίες του μέσω της πύλης καθώς και μέσω ενός δικτύου 1.000 περίπου συμβούλων EURES που έρχονται καθημερινά σε επαφή με άτομα που αναζητούν εργασία και εργοδότες σε όλη την Ευρώπη.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βορίδης στον ΣΚΑΪ: Η κυβέρνηση θα βγει ενισχυμένη από την πρόταση δυσπιστίας»

Σχετικά με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για προανακριτική διάρκειας ο Μάκης Βορίδης απάντησε «να καταθέσουν …