Στα 450 ευρώ η επιδότηση για κάθε πρόσληψη

oaed_23-300x179
Από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους, γθα συγχρηματοδοτηθεί το πρόγραμμα για νέες θέσεις εργασίας σε συνολικά 8 Περιφέρειες Αμιγούς Στόχου Σύγκλισης, στο πλαίσιο του Θεματικού Άξονα 3, Άξονας Προτεραιότητας 7: «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην απασχόληση» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007 - 2013.
Η ΚΥΑ του νέου προγράμματος θα εκδοθεί την επόμενη εβδομάδα, ενώ ο Οργανισμός έχει αποφασίσει να το «τρέξει» άμεσα θέτοντας ως κριτήριο συμμετοχής στη διαδικασία επιδότησης τον χρόνο υποβολής της αίτησης από τους υποψήφιους.
Ως επιλέξιμες γεωγραφικές περιοχές ορίζονται οι:
-Κρήτη,
-Ιόνια Νησιά,
Β. Αιγαίο,
-Ανατολική Μακεδονία & Θράκη,
-Ήπειρος,
-Θεσσαλία,
-Δυτική Ελλάδα και
-Πελοπόννησος.
Οι σχετικές εισροές των πόρων του Ε.Κ.Τ. θα αποτελέσουν έσοδα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και θα εκταμιεύονται σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.
Η αναλογούσα Εθνική Συμμετοχή, καθώς και η αντίστοιχη κοινοτική συνδρομή της πράξης, θα καλυφθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και θα βαρύνει τον ΚΑΕ 2493.
Με βάση τον Άξονα Προτεραιότητας 7 για τις οκτώ ως άνω Περιφέρειες Αμιγούς Στόχου Σύγκλισης, τα ποσά και οι θέσεις για την προβλεπόμενη πράξη του προγράμματος εξειδικεύονται ως εξής: ποσό 17.500.000€ και 4.800 θέσεις. Σε περίπτωση μη κάλυψης του προϋπολογισθέντος ποσού για τη συγκεκριμένη δράση, το υπολειπόμενο ποσό του προϋπολογισμού μεταφέρεται αυτοδίκαια στη δράση του Άρθρου 13.
Η εκτιμώμενη δαπάνη από τη διενέργεια των ελέγχων, η οποία δεν αποτελεί επιλέξιμη δαπάνη του προγράμματος και θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ, ανέρχεται στο ποσό των 150.000 ευρώ και κατανέμεται ως εξής.
Για το έτος 2016: 100.000 ευρώ.
Η μέγιστη συνολική δαπάνη θα ανέλθει συνολικά στο ποσό των 17.500.000 ευρώ (ΚΑΕ 2493).
ΕΔΩ όλα τα στοιχεία
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Γερμανία: Απώλειες ύψους 5% για το ΑΕΠ προκαλεί η ενεργειακή κρίση

Η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) και η «Συμμαχία Ζάρα Βάγκενκνεχτ» (BSW) εισηγούνται ως λύση …