Το "χαστούκι" στον Σκουρλέτη από το ΣτΕ-Κανονικά η λειτουργία των μεταλλείων χρυσού

metalia

Με δύο μάλιστα αποφάσεις του το Στε, ακύρωσε κατά πλειοψηφία απόφαση του πρώην υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Πάνου Σκουρλέτη, για την αναστολή της λειτουργία των μεταλλείων Χρυσού στη Χαλκδικική, τα οποία θα συνεχίσουν απρόσκοπτα την λειτουργία τους.
Σε βάρος της απόφασης είχαν προσφύγει τόσο η Ελληνικός Χρυσός όσο και σωματεία των εργαζομένων. Οι Σύμβουλοι του Ανωτάτου Δικαστηρίου κινήθηκαν στην προηγούμενη απόφαση του πέμπτου τμήματος η οποία είχε κρίνει ότι από μόνο του το γεγονός ότι οι δοκιμές έγιναν σε άλλο έδαφος δεν μπορεί να αποτελέσει λόγο ανάκλησης της άδειας.
Σύμφωνα με την απόφαση τονίζεται:
«Η ολομέλεια του ΣτΕ, στις δύο συνεδριάσεις της με πρόεδρο τον Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγητή τον Σύμβουλο Επικρατείας Ηλία Μάζο, ακύρωσαν -κατά πλειοψηφία- την απόφαση του πρώην υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκουρλέτη, (ΔΜΕΒΟ/Α/Φ.7.49.13/177642/854/2015) και το έγγραφο 12237/20.8.2015 της προϊσταμένης της Επιθεώρησης Βορείου Ελλάδος του Σώματος Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, Δόμησης, Ενέργειας και Μεταλλείων, που ανακαλούσε την λειτουργία των μεταλλείων Χρυσού.»
Ο υπουργός είχε ανακαλέσει τη λειτουργία των μεταλλείων με την αιτιολογία ότι παραβιάστηκε ο όρος σύμβασης που προέβλεπε ότι οι δοκιμές των κοιτασμάτων της Ολυμπιάδας και των Σκουριών έπρεπε να γίνουν στο έδαφος της Χαλκιδικής και όχι στη Φινλανδία.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΠΑΣΟΚ - Ευρωεκλογές: Οι 8 νέοι υποψήφιοι - Βιογραφικά

Η παρουσίαση των οκτώ που εντάχθηκαν στη λίστα του ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές της 9ης …