11 ισοδύναμα στην αντικατάσταση του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση

frodistiria_madata_308924926

Σε μια δέσμη ισοδύναμων μέτρων που θα καταστήσουν δυνατή τη μη εφαρμογή του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση φαίνεται πως έχει καταλήξει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το Mega, πρόκειται για 11 ισοδύναμα που αθροιστικά αποδίδουν το απαιτούμενο ποσό των 300 εκατ. ευρώ.

Αν και δεν έχει διευκρινιστεί ποια είναι αυτά τα 11 ισοδύναμα, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη δεν θα θίγουν τα οικογενειακά εισοδήματα.

Έτσι, φαίνεται για παράδειγμα ότι αποκλείεται η επιβολή ΦΠΑ 23% στο μοσχάρι ή η αύξηση των τελών κυκλοφορίας ως ισοδύναμα μέτρα.

Σε ό,τι αφορά τα «κόκκινα» δάνεια, το δεύτερο «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις, κατά τις ίδιες πληροφορίες, η κυβέρνηση επιμένει ότι θα αναζητήσει πολιτική λύση.

Το ζήτημα αναμένεται να τεθεί στις επαφές που θα έχει η ελληνική πλευρά με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί που θα βρεθεί στην Αθήνα στα μέσα της εβδομάδας.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Οι δηλώσεις του Μητσοτάκη για το Πρόγραμμα «Αιγίς»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε αναλυτικά στο νέο πιο αυστηρά επιχειρησιακό δόγμα με στόχο να αντιμετωπίζονται οι …