Όμηροι της ΔΕΗ οι καταναλωτές με ανεξόφλητους λογαριασμούς

70513-logariasmos_dei

Την αναστολή της δυνατότητας αλλαγής προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας, εφόσον υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές του καταναλωτή προς τον προηγούμενο προμηθευτή εισηγείται η ΓΕΝΟΠ, στο πλαίσιο της σχετικής διαβούλευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Με το ισχύον καθεστώς οι καταναλωτές έχουν δυνατότητα αλλαγής προμηθευτή ακόμη και αν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον προηγούμενο, ωστόσο προβλέπεται ότι ο νέος προμηθευτής μπορεί για το λόγο αυτό να αρνηθεί να συνάψει σύμβαση μαζί τους. Εναλλακτικά η Ομοσπονδία προτείνει να δοθεί η δυνατότητα στο νέο προμηθευτή να εξοφλήσει το χρέος και να αναλάβει στη συνέχεια την είσπραξή του από τον καταναλωτή. Σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές καταναλωτών προς τη ΔΕΗ διαμορφώνονται στα 2,5 δισ. ευρώ.

Ωστόσο η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει στην εισήγησή της πως το καθεστώς αυτό θα αποτελεί «κίνητρο για κάθε Πελάτη να εξοφλεί τα χρέη του, ώστε πολύ εύκολα και γρήγορα να μετακινείται προς εκείνους τους προμηθευτές που παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες και τιμές. Παράλληλα θα υπάρχουν ξεκάθαροι κανόνες παιχνιδιού για όλους τους προμηθευτές σε ότι αφορά τις πολιτικές προσέλκυσης πελατών με ανεξόφλητους λογαριασμούς.»

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Κλείσιμο με άνοδο 2,21%- Σε νέα υψηλά 9 ετών η αγορά

Το επενδυτικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στις τραπεζικές μετοχές, ενώ από την υψηλή κεφαλαιοποίηση διακρίθηκαν οι μετοχές …