Δήμος ζητά έναν δικηγόρο

dikigoroi1

Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ την πλήρωση μίας (1) θέσης δικηγόρου παρ΄ Αρείω Πάγω στο Δήμο Λαμιέων με σχέση έμμισθης εντολής, με πάγια μηνιαία αντιμισθία, κατόπιν επιλογής, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.
1. Ο δικηγόρος που θα προσληφθεί θα καταλάβει κενή οργανική θέση, κατηγορίας ειδικών θέσεων, του Δήμου και θα ακολουθεί την προβλεπόμενη από την κείμενη νομοθεσία υπηρεσιακή εξέλιξη.
2. Αντικείμενο της απασχόλησης του ανωτέρω δικηγόρου θα είναι η νομική υποστήριξη του Δήμου Λαμιέων και ειδικότερα:
- η παροχή νομικών συμβουλών και γνωμοδοτήσεων προς τα πολιτικά όργανα διοίκησης του Δήμου, για τη διασφάλιση της νομιμότητας των διοικητικών πράξεων,
- η παροχή νομικών συμβουλών και γνωμοδοτήσεων προς τις επί μέρους
δημοτικές υπηρεσίες, καθώς και προς τα άλλα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και τα ιδρύματα του Δήμου για την διασφάλιση της νομιμότητας των
δράσεων τους,
- η νομική εκπροσώπηση του Δήμου σε υποθέσεις ενώπιον των Δικαστηρίων και άλλων Διοικητικών Αρχών και
- η παρακολούθηση και αξιολόγηση των νομικών υποθέσεων του Δήμου.

3. Επίσης, υποχρεούται να παρίσταται στις συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων του Δήμου για την παροχή νομικών συμβουλών, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο από τη δημοτική αρχή, χωρίς πρόσθετη αμοιβή.
4. Ο δικηγόρος υποχρεούται σε παροχή υπηρεσίας στο κατάστημα του οικείου Ο.Τ.Α. για χρόνο που ανταποκρίνεται στις εκάστοτε υπάρχουσες υπηρεσιακές συνθήκες, εφόσον δεν παρίσταται ανάγκη παράστασης ενώπιον δικαστικών ή διοικητικών αρχών.
5. Οι αποδοχές του δικηγόρου που θα προσληφθεί καθορίζονται με την αριθ. οικ.2/17132/0022/28-2-2012 κοινή απόφαση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Καθορισμός αποδοχών δικηγόρων που παρέχουν υπηρεσίες με σχέση πάγιας και περιοδικής έμμισθης εντολής στους φορείς της παρ. 1 του άρθρου 4 του ν. 4024/2011 (Α’226)» (ΦΕΚ Β “ 498), όπως ισχύει , η οποία εκδόθηκε κατά την πρόβλεψη του άρθρου 22 παρ. 1 του Ν. 4024/11. Ο δικηγόρος ασφαλίζεται στον οικείο ασφαλιστικό του φορέα, σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΑΑΔΕ: 136.673 e–mails σε επαγγελματίες κι επιχειρήσεις για τη διασύνδεση ταμειακών - POS

Η διασύνδεση αφορά το σύνολο των ταμειακών μηχανών που διαθέτει η επιχείρηση / ο επαγγελματίας, …