Ελεύθερο Πανεπιστήμιο λειτουργεί ο Δήμος Βριλησσίων την περίοδο 2015-2016

foit
Ο Δήμος Βριλησσίων, μέσω της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Εθελοντισμού, στο πλαίσιο της διασφάλισης του δικαιώματος των δημοτών για υψηλού επιπέδου επιμόρφωση, ξεκίνησε και φέτος τη λειτουργία του «Ελεύθερου Πανεπιστημίου».
Τα μαθήματα - διαλέξεις γίνονται στην ελληνική γλώσσα, κάθε Τετάρτη και ώρα 18.00 – 20.00, στην αίθουσα Ν. Εγγονόπουλος, στο πάρκο Μ. Θεοδωράκης (πρώην πάρκο ΤΥΠΕΤ). Μετά τη λήξη της εκπαιδευτικής περιόδου απονέμεται Πιστοποιητικό Παρακολούθησης Μαθημάτων σε όσους έχουν παρακολουθήσει τα 2/3 των διαλέξεων.
Τα μαθήματα - διαλέξεις του Ελεύθερου Πανεπιστήμιου του Δήμου Βριλησσίων, για την περίοδο 2015 -2016, ξεκίνησαν με την 1η Θεματική: Iστορία Θέμα: ‘Γράμματα χωρίς παραλήπτη’ - Ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ που βασίζεται στο βιβλίο «Το χρονικό των Δέκα Ημερών» της Αγάπης Μολυβιάτη - Βενέζη για την προσπάθεια ενός Τούρκου αξιωματικού να σώσει τον αδερφό της, το λογοτέχνη Ηλία Βενέζη, από τα τάγματα θανάτου το 1922.
Παρουσίαση - Ομιλία: Ειρήνη Σαρίογλου (Ερευνήτρια - Ιστορικός, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Πόλης και συν-ιδρύτρια του Ελληνικού Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.).
Το πρόγραμμα, για πρώτη φορά, περιλαμβάνει προτάσεις φορέων της πόλης μας, σε μια πιλοτική προσπάθεια του δήμου για το άνοιγμα του θεσμού στην τοπική κοινωνία. και περιέχει τις εξής θεματικές ενότητες: Ελληνική Γλώσσα Ιστορία Κινηματογράφος: Η έβδομη τέχνη Υγεία Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων Φιλοσοφία Ψυχολογία Οι εισηγητές των θεματικών αυτών ενοτήτων είναι επιστήμονες και ειδικοί με αξιόλογη δράση και έργο.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Great Place to Work για 3η χρονιά

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες επενδύει σταθερά στο ανθρώπινο δυναμικό της,  συμμετέχοντας ενεργά στον μετασχηματισμό του Ομίλου …