ΠΟΕΜ:Τώρα προσλήψεις στα Αμυντικά Συστήματα

axaa-xepoulima-tis-evo-kataggelloun-oi-ergazomenoi-allaxe-o-diefthynon-symvoulos-1-315x236
Την αντίθεσή της με το σύστημα των εργολαβιών στις πρόσφατες προσλήψεις εκφράζει η πανελλήνια ομοσπονδία εργατοϋπάλληλων μετάλλου, που απαιτείκανονικές προσλήψεις εργατικού δυναμικού, στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα – Ε.Α.Σ. Αιγίου.
Η επιστολή έχει ως εξής:
«Κύριοι, Η ανάγκη για ανάπτυξη στη χώρα μας είναι πιο επιτακτική από κάθε άλλη φορά, μετά τη βαθιά ύφεση που έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια. Αφού σαν εργαζόμενοι βιώσαμε τα πάνδεινα (μειώσεις μισθών, χαμένες θέσεις εργασίας, κατάργηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και πολλών άλλων κεκτημένων μας), αφού πέσαμε θύματα στο βωμό της επιβίωσης και της σωτηρίας της χώρας μας, ο Ελληνικός λαός, με τη βούλησή του, εμπιστεύτηκε μία άλλη πολιτική συμπεριφορά, πιο διάφανη και αξιοκρατική, χωρίς πελατειακές σχέσεις και με δεδομένη την αξιοπρέπεια των εργατών … (λόγια δικών σας προεκλογικών πολιτικών δεσμεύσεων).
Η Π.Ο.Ε.Μ. καταγγέλλει την απόφαση της Διοίκησης των Ε.Α.Σ. Αιγίου να καλύψει τις ανάγκες παραγωγής του εργοστασίου με προσλήψεις εργατικού δυναμικού μέσω εργολαβικών εταιρειών και όχι με προσλήψεις δίκαιες και διαφανείς. ΄Αλλωστε η συμπεριφορά των εργολαβικών εταιρειών και η στάση τους σε εργασιακά θέματα είναι γνωστή: μισθοί πείνας, απλήρωτοι εργαζόμενοι, ανασφάλιστη εργασία, ανύπαρκτα ωράρια απασχόλησης και μια σειρά ακόμη από αντεργατικές συμπεριφορές.
ΛΕΜΕ ΟΧΙ:
-Στις πολιτικές αδιαφάνειας και πελατειακών σχέσεων.
-Στις μονομερείς αποφάσεις ερήμην των εργαζομένων και των συμφερόντων τους.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
-Διαφανείς διαδικασίες, όπως ορίζονται από το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους για την πλήρωση των κενών θέσεων εργασίας μέσω ΑΣΕΠ.
-Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
-Διάλογο με τους εργαζόμενους και λήψη αποφάσεων από κοινού. Η Π.Ο.Ε.Μ., η οργάνωση που εκπροσωπεί και εκφράζει όλους τους Μεταλλεργάτες ανά την Ελλάδα, στηρίζει τις αποφάσεις των εργαζομένων στα Ε.Α.Σ. Αιγίου και αλληλέγγυα στέκεται στις διεκδικήσεις τους μέχρι την τελική δικαίωσή τους».
Η επιστολή της ΠΟΕΜ στάλθηκε προς τον Υπουργό Εθνικής ΄Αμυνας κ. Π. Καμένο, τον Αναπλ/τή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δ. Βίτσα, τον Πρόεδρο Ε.Α.Σ. κ. Θ. Βασιλείου, το Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Κ. Χρηστίδη και το Δ.Σ. των Ε.Α.Σ.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μαρινάκης: Αύριο ανακοινώνεται η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό

Ο κατώτατος μισθός από το 2019 και τα 650 ευρώ που ήταν, έχει φθάσει στα …