Ξεσηκώνονται οι δημόσιοι υπάλληλοι της συμπρωτεύουσας

edo8

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις ασκούμενες βάρβαρες πολιτικές των μνημονίων, την Πέμπτη στις 18:00 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου στην Θεσσαλονίκη, πραγματοποιούν τα μέλη της ΈνωσηςΔημοσιουπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης, που στην ακόλουθη ανακοίνωσή τους τονίζουν:

"Η ψήφιση του 3ου μνημονίου από την συντριπτική πλειοψηφία των κοινοβουλευτικών κομμάτων ήρθε να επιβεβαιώσει τα εφιαλτικότερα σενάρια για το μέλλον των εργαζομένων και των συνταξιούχων, των άνεργων και των νέων.

Η συνέχιση της εφαρμογής ακραίων και βάρβαρων πολιτικών λιτότητας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έρχεται να κατεδαφίσει τα όποια κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα είχαν απομείνει.

Οι κυβερνήσεις αλλάζουν αλλά η πολιτική των μνημονίων και της ακραίας λιτότητας συνεχίζεται, στο όνομα της δημοσιονομικής προσαρμογής και της επαπειλούμενης χρεοκοπίας.

Στα 5 χρόνια του Μνημονίου έως σήμερα, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο δώσαμε μικρούς και μεγάλους αγώνες ενάντια στη λιτότητα, τις μειώσεις μισθών, στις απολύσεις, στη συρρίκνωση των Δημόσιων δομών, τις ιδιωτικοποίησης, την ανατροπή των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Μπροστά στις νέα συνθήκες που αναπτύσσονται από τους ακραίους εκβιασμούς και την τρομοκρατία των δανειστών και την αποδοχή από την κυβέρνηση του ρόλου ενός ακόμη διαχειριστή των αδιέξοδων πολιτικών που επιβάλλονται για την έξοδο της χώρας από την κρίση, μένει σ εμάς, τους εργαζόμενους, στους συνταξιούχους, τις νέες και τους νέους να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.

Με τρόπο μαζικό, συμμετοχικό και οργανωμένο να απαιτήσουμε την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζονται σε βάρος μας."

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νέα Αριστερά: Προκλητικός, υποκριτής, κυνικός ο κ. Καραμανλής

Το σχόλιό της για την ομιλία του Κώστα Καραμανλή στην Βουλή "Προκλητικός, υποκριτής και κυνικός", αναφέρει …