Από το ΦΠΑ στην Εκπαίδευση πάμε στην αύξηση του ΚΙΝΟ!

κινο

Η κοινωνική κατακραυγή για την αύξηση του ΦΠΑ στην Ιδιωτική εκπαίδευση, στρέφει την κυβέρνηση που ακόμα αναζητά τα ισοδύναμα, σε σύγκρουση με τους πρακτόρους ΟΠΑΠ, αφού στην τηλεδιάσκεψη, που είχε ο αναπληρωτής υπουργος Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης με τους δανειστές έθεσε την προοπτική της αύξησης του κόστους της στήλης του ΚΙΝΟ η οποία παίζεται στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ και βρήκε μία πρώτη θετική ανταπόκριση από τους "εταίρους", οι οποίοι δεν διαφώνησαν.

Για να γίνει πράξη αυτό το σχέδιο η κυβέρνηση οφείλει με μορφή τροπολογίας να καταθέσει ένα πακέτο ρυθμίσεων στο, υπό συζήτηση, πολυνομοσχέδιο με σειρά μέτρων, ώστε να μην έχει τα νομικά εμπόδια, των ισχυρών συμβάσεων που έχει υπογράψει με το Δημόσιο ο ΟΠΑΠ.

έχει ισχυρές συμβάσεις με το δημόσιο, λόγω της πρόσφατης ιδιωτικοποίησής του, αναμένεται τις επόμενες ώρες .
Παράλληλα εξετάζεται:
- να διαμορφωθεί νέο πλαίσιο για τα τέλη κυκλοφορίας 2016, με αλλαγές στους συντελεστές υπολογισμού των τελών για εκπομπές ρύπων από 200 gr δοξειδίου του άνθρακα και άνω. Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται το όριο απαλλαγής από τα τέλη να κατέβει από τα 100 γραμμάρια CO2 στα 90 ή στα 80 γραμμάρια, ώστε να πληρώνουν 30-50 ευρώ και όσα οχήματα σήμερα απαλλάσσονται. Επίσης στα παλαιότερα αυτοκίνητα που φορολογούνται με κριτήριο τον κυβισμό, αναμένονται μειώσεις έως και 10%
- καταργείται η προκαταβολή του επιδόματος θέρμανσης, ενώ θα τεθούν εισοδηματικά και γεωγραφικά κριτήρια για την χορήγησή του
- θα μειωθούν και οι δόσεις για όσους έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 ώστε να υπάρξει καλύτερη εισπραξιμότητα. Το μέτρο θα ισχύει για όσους έχουν να πληρώσουν περισσότερα από ό,τι συμφώνησαν.
Τέλος να σημειώσουμε ότι η κυβέρνηση, με χθεσινή ρύθμιση έδωσε παράταση για υπαγωγή στο καθεστώς ΦΠΑ των εκπαιδευτηρίων για να σβηστούν πρόστιμα που είχαν επιβληθεί λόγω της νομικής εκκρεμότητας.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αναδρομικά το επίδομα μητρότητας σε μη μισθωτές μητέρες. Προθεσμία αιτήσεων

Άνοιξε η πλατφόρμα για την καταβολή του επιδόματος μητρότητας και σε μη μισθωτές, δηλαδή σε …