Εν μέσω ψήφισης προαπαιτούμενων η επίθεση σε βάρος Βουλευτή(Όλο το ιστορικό-VIDEO&ΦΩΤΟ)

111

Μπαράζ πολιτικών αντιδράσεων, ποικίλων σχολίων, κλίματος έντασης και εν μέσω της συνεδρίασης της βουλής για τα προαπαιτούμενα, σημειώθηκε το επεισόδιο σε βάρος  του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου το απόγευμα της Πέμπτης, από μερίδα ακραίων διαδηλωτών μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ενώ ήταν σε εξέλιξη το μεγάλο συλλαλητήριο των Ποντιακών οργανώσεων που διαμαρτύρονταν για τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη.

Όταν έγινε αντιληπτή η παρουσία του Γιώργου Κουμουτσάκου στον χώρο μερικοί από τους διαδηλωτές κινήθηκαν εναντίον του με απειλητικές διαθέσεις.

Άλλοι τον προπηλάκισαν λεκτικά, ενώ τουλάχιστον δυο άτομα, μπροστά στα μάτια των έκπληκτων αστυνομικών των ΜΑΤ που φύλασσαν το σημείο του επιτέθηκαν.

Μάλιστα, όπως φαίνεται και στο βίντεο, ένας τον γρονθοκόπησε στο κεφάλι, ενώ μια γυναίκα τραβούσε με μανία το σακάκι του βουλευτή της ΝΔ σκίζοντάς το.

Μόνο μετά από αρκετή ώρα και αφού υπήρξε παρέμβαση πιο ψύχραιμων παριστάμενων ο Γιώργος Κουμουτσάκος και υπό την προστασία της αστυνομίας φυγαδεύτηκε στο κτίριο της βουλής.

Ο κ. Κουμουτσάκος επέμεινε ότι ήταν Χρυσαυγίτες αυτοί που τον χτύπησαν λέγοντας πριν ένα λεπτό επιτεθούν ήταν μαζί τους ο βουλευτής Αντώνης Γρέγος.

Και  χαρακτήρισε ηθικό αυτουργό της επίθεσης σε βάρος του τον Νίκο Φίλη υπογραμμίζοντας ότι τα χέρια της βίας οπλίζουν δηλώσεις όπως οι δικές του.

Η ίδια ομάδα επιτέθηκε και στον αστυνομικό φρουρό του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ενώ ο βουλευτής κατάφερε να ξεφύγει.

«Φασιστοειδή, που εκμεταλλεύτηκαν τη δικαιολογημένη κινητοποίηση των Ποντίων εναντίον των ανιστόρητων και προκλητικών δηλώσεων Φίλη, επιτέθηκαν, προπηλάκισαν και χτύπησαν τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γ. Κουμουτσάκο, ο οποίος ως διπλωμάτης έχει δώσει αγώνα για την υποστήριξη των Δικαίων του Ποντιακού Ελληνισμού.

Τραμπούκοι αποπειράθηκαν, επίσης, να χτυπήσουν και το βουλευτή Μ. Βαρβιτσιώτη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώνοντας ότι καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τους τραμπουκισμούς και καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις να πράξουν το ίδιο.

Η ΝΔ επίσης καλεί την Ελληνική Αστυνομία να προχωρήσει άμεσα στη σύλληψη και την παραπομπή των δραστών στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

«Καλούμε τέλος την κυβέρνηση και τους υπουργούς που τροφοδοτούν με τις δηλώσεις τους τα φασιστοειδή, να συνέλθουν και να ανακαλέσουν τις ύβρεις που εκτόξευσαν εναντίον του Ποντιακού Ελληνισμού»

Μιλώντας στη Λαμία ο Ευ. Μεϊμαράκης και αναφερόμενος στην επίθεση κατά του Γ. Κουμουτσάκου επιτέθηκε στον Νίκο Φίλη και ζήτησε την αποπομπή του από την κυβέρνηση. Η Κ.Ο. της ΝΔ έχει αποφασίσει να κατατεθεί επερώτηση στον πρωθυπουργό για την στάση του κ. Φίλη.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Γ. Κουμουτσάκο καταδικάζοντας την άνανδρη επίθεση που δέχθηκε.

Ένταση πάντως επικράτησε στη βουλή μεταξύ της Όλγας Γεροβασίλη και των βουλευτών της ΝΔ, για το θέμα μέσα στη βουλή.  "Κάνατε μια απρεπέστατη απαράδεκτη δήλωση για τη ΝΔ. Είστε πολύ μικρή για να βάλετε στο στόμα σας  αυτή τη μεγάλη παράταξη. Η ΝΔ είναι το κόμμα που έφερε τη δημοκρατία στην Ελλάδα. Ζητώ να ανακαλέσει" είπε ο Γιάννης Βρούτσης αναφερόμενος στη δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου για την επίθεση κατά του Γιώργου Κουμουτσάκου.  "Όσον αφορά τον κ. Φίλη οι λογαριασμοί της ΝΔ μαζί του μένουν ανοιχτοί", πρόσθεσε.

Η κ. Γεροβασίλη επανέλαβε τη δήλωσή της ότι "υπήρχε ανάρτηση του κ. Γεωργιάδη, να δηλώνει, να λέει ότι οι Πόντιοι θα ζητήσουν το κεφάλι του κ. Φίλη επί πίνακι" και ότι "οι ακροδεξιοί δεν βρήκαν το κεφάλι του κ. Φίλη το απόγευμα και πήραν του κ. Κουμουτσάκου",  προκαλώντας νέες αντιδράσεις από βουλευτές ΝΔ όπως η Σοφία Βούλτεψη και ο Βασίλης Κικίλιας.

Έχετε μια υπερβολή στην αγανάκτησή σας και παρασυρθήκατε, σας καλώ να το ξανασκεφτείτε, κατέληξε η Όλγα Γεροβασίλη.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ - Παρουσίαση ευρωβουλευτών: Οι 35 ψηφισμένοι, οι δύο νυν και οι πέντε «προεδρικοί»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε σε εκδήλωση τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος, παρουσία του …