Τρίτο μήνα απλήρωτες οι σχολικές καθαρίστριες Πάτρας - Κατηγορούν για ολιγωρία Πελετίδη και Αθανασόπουλο(VIDEO)

KATHARISTRIA-SXOLEIOY

Με επιστολή του στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκο Φίλη, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Πατρέων Ανδρέας Αθανασόπουλος, του υπενθυμίζει την υποχρέωση του Υπουργείου, να στείλει την πίστωση για την μισθοδοσία των σχολικών καθαριστριών, στις οποίες, παρότι έγινε η περικοπή του 10% από το μισθό τους, όπως το επέβαλε η κυβέρνηση, παραμένουν απλήρωτες.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι σχολικές καθαρίστριες, σε προηγούμενες ανακοινώσεις τους, επιρρίπτουν ευθύνες στην Αντιδημαρχία Παιδείας και στον κ. Αθανασόπουλο, τον οποίο θεωρούν συνυπεύθυνο για την κατάσταση και τον κατηγορούν για ολιγωρία στο θέμα τους, όπως δήλωσε στην Κωνσταντίνα Παλαιολόγου, η πρόεδρος τους Χριστίνα Διδάχου.

Στην επιστολή του ο κ. Αθανασόπουλος, αναφέρει τα εξής:

«Εκφράζουμε την ανησυχία μας για την κατάσταση που έχει περιέλθει, σε όλους τους τομείς, το Δημόσιο Σχολείο στη χώρα μας και ειδικότερα στο Δήμο μας.

 Συγκεκριμένα, ενώ η Σχολική περίοδος διανύει τον 3ο μήνα από την έναρξη της, οι εργαζόμενες στην καθαριότητα των Σχολείων παραμένουν απλήρωτες χωρίς να υπάρχει καμία δέσμευση ή έστω ενημέρωση από το Υπουργείο σας, για το πότε θα αποσταλεί η σχετική απαραίτητη πίστωση για την μισθοδοσία τους, παρόλο που ήδη έχει μειωθεί κατά 10%.

Επειδή  αφορά εργαζόμενες των 200 και των 300 ευρώ και οι οποίες μάλιστα, δεν έχουν άλλη πηγή εσόδων για την οικογένεια τους, θεωρούμε επιτακτικά αναγκαίο να αποσταλεί άμεσα η μισθοδοσία τους από το Υπουργείο σας όπως ακριβώς έχει υποχρέωση».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κορονοϊός, γρίπη, ιός RSV, ενημέρωση ΕΟΔΥ Πέμπτη 28.3.2024

Κορονοϊός, γρίπη, ιός RSV, ενημέρωση ΕΟΔΥ. Ενιαία έκθεση ΕΟΔΥ Πέμπτη 28.3.2024   Ο ΕΟΔΥ προέβη …