Υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων με συμβάσεις νεοπροσλαμβανόμενων

dhmosioi-ypallhloi-0-620x320

Για τις συμβάσεις μίσθωσης έργου σε συγχρηματοδοτούμενες πράξεις, με το άρθρο 30 του ν. 4314/2014 εισήχθη εξαίρεση από το πεδίο εφαρμογής του ν. 2527/1997 και της ΠΥΣ 33/2006 καθώς πρόκειται για συμβάσεις που διαρκούν όσο το χρηματοδοτούμενο έργο και για κάλυψη αναγκών που, επειδή συνδέονται με συγκεκριμένο και σαφώς προσδιορισμένο χρονικά έργο, δεν μπορούν να θεωρηθούν πάγιες και διαρκείς.

Εεπισημαίνεται ότι με το άρθρο 8 παράγραφος 3 του ν.4325/2015 για τις συμβάσεις μίσθωσης έργου που συνάπτουν οι φορείς στο πλαίσιο επιχειρησιακών προγραμμάτων του Ε.Σ.Π.Α. ή στο πλαίσιο άλλων ενωσιακών ή διεθνών προγραμμάτων δεν απαιτείται πλέον έγκριση της ΠΥΣ 33/06 όπως ισχύει, αλλά αναρτώνται υποχρεωτικά στο πρόγραμμα «Διαύγεια» και αποστέλλονται υποχρεωτικά εντός ενός μηνός, στη Διεύθυνση Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. (ΥΠ.ΕΣ.Δ.Α 17555/07.08.2015).

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 225 παρ.1 περ. στ. του ν.3852/2010, οι αποφάσεις των συλλογικών οργάνων των δήμων, που μεταξύ άλλων αφορούν τη σύναψη κάθε μορφής συμβάσεων, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και εκείνες που προβλέπονται από ειδικές διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας αποστέλλονται υποχρεωτικά για έλεγχο νομιμότητας.

Ως εκ τούτου για τα αιτήματα που εμπίπτουν στην ανωτέρω εξαίρεση δεν απαιτείται έγκριση της ΠΥΣ και η αποστολή τους στο ΥΠΕΣ.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Άνοδος 0,60% και 125,43 εκατ. ευρώ τζίρος στο κλείσιμο

Η αγορά ανάκαμψε μετά από τέσσερις πτωτικές συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός …