Αναλυτικοί ΠΙΝΑΚΕΣ των αυξήσεων των δημοσίων υπαλλήλων

αυξησεις

Με το νέο μισθολόγιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση ένας στους δύο δημοσίους υπαλλήλους θα δει τις αποδοχές του να αυξάνονται από 15-50 ευρώ, ενώ για 380.000 υπαλλήλους θα παγώσουν οι αποδοχές τους για την επόμενη εξαετία και δεν θα υπάρξουν μειώσεις στους κατώτατους μισθούς, όπως προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χρ.Βερναδάκης.

Σύμφωνα με τους πίνακες του STAR, κερδισμένοι θα είναι περίπου  310.000 υπάλληλοι οι οποίοι διαθέτουν λίγα χρόνια προϋπηρεσίας έως και 12 χρόνια ή έχουν κολλήσει στο τελευταίο μισθολογικό κλιμάκιο βαθμού την τελευταία πενταετία που επιβλήθηκε πάγωμα μισθολογικών και βαθμολογικών προαγωγών. Αντίστοιχα χαμένοι από το νέο μισθολόγιο θα είναι περίπου 380000 υπάλληλοι, οι οποίοι έχουν πάνω από 20 χρόνια προϋπηρεσίας και με το νέο μισθολόγιο θα υποστούν μείωση της ονομαστικής αξίας του βασικού.

Ένας υπάλληλος Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης που το 2012 σταμάτησε στο τελευταίο κλιμάκιο του βαθμού Ε  με 12 χρόνια προϋπηρεσίας λαμβάνει βασικό μισθό 1250 ευρώ. Με το νέο μισθολόγιο θα παίρνει 1265 ευρώ!

Αντίθετα ένας υπάλληλος Τεχνολογικής Εκπαίδευσης με 26 χρόνια υπηρεσίας και μισθό 1601 ευρώ/μήνα θα καταταγεί με βάση το νέο μισθολόγιο στο 12 κλιμάκιο και θα έχει πλέον ονομαστικό βασικό μισθό 1.478 ευρώ. Η διαφορά των 123 ευρώ το μήνα θα διατηρηθεί ως προσωπική διαφορά, χωρίς να μειωθούν οι αποδοχές του και ο συγκεκριμένος υπάλληλος δεν θα λάβει καμία αύξηση για τα επόμενα 6 χρόνια.

Παρακάτω παραθέτουμε αναλυτικούς πίνακες

protos.jpg

des.jpg

trita.jpg

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παγίδα θανάτου στο Ιόνιο για το απειλούμενο με εξαφάνιση τρυγόνι

©ORNITHOLOGIKI_AnastasiosSakoulis 21.04.2021, 22:11 Για άλλη μία χρονιά η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία καλεί το υπουργείο Περιβάλλοντος …