Ουσιαστικές αλλαγές προωθούνται στην κοινωφελή εργασία του ΟΑΕΔ

ΟΑΕΔ

Σημαντικές είναι οι αλλαγές που προωθούνται από το Υπουργείο Εργασίας, για το προσωπικό της κοινωφελούς εργασίας, μετά το μπαράζ των καταγγελιών τους σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, σχετικά με την ασφάλεια τους, αλλά κει την εκτέλεση εργσίας μη συμβατής με το αντικείμενο για το οποίο έχουν προσληφθεί.

• Αλλαξε ο τρόπος μοριοδότησης στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας προκειμένου να μπορούν να συμμετέχουν περισσότερες ηλικιακές ομάδες, όπως οι άνεργοι με ενήλικα παιδιά, άνεργοι χωρίς παιδιά και άνεργοι ηλικίας άνω των 45 ετών.

• Διενεργούνται έλεγχοι για την ορθή υλοποίηση των προγραμμάτων απασχόλησης ώστε προστατεύονται τα δικαιώματα του εργαζομένων αλλά και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Έχει αποσταλεί επιστολή της αναπληρώτριας υπουργού στην ΚΕΔΕ με την οποία ζητείται, η άμεση εφαρμογή των κανόνων ασφαλείας για τους εργαζόμενους που εργαζόνται σε προγράμματα Κοινωφελούς.

Πρόσφατα  35χρονος εργαζόμενος, σε Κοινωφελές Πρόγραμμα του Δήμου Μεγάρων, πατέρας τριών παιδιών τραυματίστηκε σοβαρά κατά την πτώση του από απορριμματοφόρο του Δήμου. Αλλά δεν  είναι το μοναδικό ατύχημα που συμβαίνει στον τομέα καθαριότητας με εργαζόμενο ενταγμένο σε πρόγραμμα κοινωφελούς και για αυτό με απόφασή μου στο εξής κανένας άνεργος που συμμετέχει σε Κοινωφελή Εργασία δε θα εργάζεται στην καθαριότητα.

• Το υπουργείο προωθεί την τροποποίηση του Ν. 4152/2013 και της ΚΥΑ που αφορούν στα προγράμματα Κοινωφελούς εργασίας στα οποία μετέχουν 52000 άτομα, προκειμένου να αποσαφηνίζονται πλήρως τα εργασιακά τους δικαιώματα.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ανδρουλάκης: Είναι αναγκαίο ως χώρα να διασυνδέσουμε το τουριστικό προϊόν με την παραγωγή

«Είναι αναγκαίο ως χώρα να διασυνδέσουμε το τουριστικό προϊόν με την παραγωγή και τη μεταποίηση, …