Εξαιρείται η τρίτη ηλικία από τις πλαστικές συναλλαγές

kartes_0

Το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει την υποχρεωτική πληρωμή αγαθών και υπηρεσιών με τη χρήση πιστωτικής κάρτας, από την οποία, απαλλάσονται οι ηλικιωμένοι, αλλά δεν υπάρχουν επί της παρούσης  περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά στα όρια ηλικίας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, μιλώντας σε εκδήλωση, ανέφερε ότι το νέο σύστημα με τις υποχρεωτικές πληρωμές με κάρτες θα αρχίσει να εφαρμόζεται «πιλοτικά» σε συγκεκριμένες τουριστικές περιοχές της Ελλάδας και σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις μεταξύ των οποίων ξενοδοχεία και εστιατόρια.

Τα κίνητρα θα επεκταθούν και στα φυσικά πρόσωπα με κληρώσεις δώρων ανά 1.000 ή 2.000 ευρώ συναλλαγών μέσω «πλαστικού χρήματος», ενώ έκανε λόγο και για υποχρεωτική χρήση, με εξαίρεση τις μεγάλες ηλικίες.
Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση δρομολογεί το χτίσιμο του αφορολόγητου μέσω των συναλλαγών που γίνονται με κάρτες, μέτρο που αποτελεί και βασική πρόταση του ΙΟΕ για την επέκταση των ηλεκτρονικών πληρωμών.
Ο κ. Αλεξιάδης κάλεσε τις τράπεζες να μειώσουν τις προμήθειες που χρεώνουν στις ηλεκτρονικές συναλλαγές και παρέπεμψε σε καταγγελίες για υπερβολικά ποσά για τη διενέργεια ακόμη και απλών συναλλαγών, όπως η πληρωμή της ΔΕΗ.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πρόγνωση καιρού για την Τετάρτη 24.4.2024

Στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές. Μεμονωμένες …