Ιδιωτικό σχολείο ακατάλληλο για τους μαθητές!

ΦΩΤΟ4-ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ_b2

Επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας απέστειλε με την οποία η ΟΙΕΛΕ, μετά τα όσα διαπίστωσε κλιμάκιο της, από τον έλεγχο που διενήργησε αξιοποιώντας καταγγελίες που είχε για ιδιωτικό εκπαιδευτήριο των Αθηνών, διαπιστώνοντας ότι αληθεύουν, αφού έκρινε ότι η κατάσταση του εκπαιδευτηρίου είναι τραγική και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια μαθητών και εργαζόμενων.

Στην επιστολη προς το Νίκο Φίλη, ζητά την αυστηροποίηση και την εντατικοποίηση των ελέγχων στην ιδιωτική εκπαίδευση,ενώ ανάλογο έγγραφο προώθησε και στο Σύνδεσμο των Ιδιοκτητών, θέτοντας τον προ των ευθυνών του και απαιτώντας τον έλεγχο σε όλα τα ανάλογα συγκροτήματα.

Μεταξύ άλλων διαπιστώθηκε πως το σχολείο λειτουργεί σε συνθήκες που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και την υγιεινή των μαθητών (ζητήματα φωτισμού και αερισμού αιθουσών, προσβασιμότητα σε χώρους, αριθμός τουαλετών, νόμιμα όρια εμβαδού τάξεων, εγκαταστάσεις για ΑΜΕΑ κ.λπ.), ενώ σοβαρότατες είναι και οι παραλήψεις της ιδιοκτησίας, για τους  αυθαίρετους χώρους, για μη κατοχή πιστοποιητικού πυρασφάλειας, όπως επίσης δεν διαθέτει βεβαίωση κύριας χρήσης από μηχανικό και εγκεκριμένα σχέδια οικοδομικών αδειών.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΟΣΕΥΠΕ: Πρόταση για την επανεκκίνηση του θεσμού της Κοινωνικής Κατοικίας

12 χρόνια μετά την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, μια ωραία πρόταση κατατέθηκε στο δημόσιο …