Συντονισμός και Αφίσα της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την Απεργία

poe-ota_29-620x320

Με εντατικούς ρυθμούς προετοιμάζεται η ΠΟΕ – ΟΤΑ ενόψει της πανελλαδικής απεργίας στις 12 Νοεμβρίου.

Στην ανακοίνωσή της δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα τόσο στο ζήτημα των ΒΑΕ, όσο και στη συνολική επίθεση που δέχονται τα δικαιώματα των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση.

Print

Η ανακοίνωση της ΠΟΕ – ΟΤΑ έχει ως εξής:
"Μόνο η κοινή – ενωτική μας συμμετοχή και δράση σε κάθε αγωνιστική παρέμβαση από εδώ και πέρα, μπορεί για μια ακόμη φορά να ανακόψει την λαίλαπα των νέων μέτρων που έρχονται να σαρώσουν ότι απόμεινε όρθιο τα προηγούμενα χρόνια
Το διεκδικητικό πλαίσιο της ΠΟΕ – ΟΤΑ, είναι το ακόλουθο:
-Κατοχύρωση και διεύρυνση του Δημόσιου-Κοινωνικού και αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος με διατήρηση των συνταξιοδοτικών παροχών του.
Άρση της πλήρης απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, ιδιαίτερα στις Ανταποδοτικές και Κοινωνικοπρονοιακές Υπηρεσίες που αδυνατούν πλέον να λειτουργήσουν λόγω έλλειψης προσωπικού.
-Κατάργηση του άρθρου 61 του Ν.3979/2011 που προωθεί τις ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών καθαριότητας.
-Κατοχύρωση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
-Αποτροπή του κύματος ιδιωτικοποιήσεων σε βασικές υπηρεσίες των Ο.Τ.Α.
-Νέο μισθολόγιο που θα προβλέπει ακώλυτη μισθολογική – βαθμολογική εξέλιξη με αποκατάσταση των απωλειών λόγω του παγώματος των μισθών από το 2011.
-Ανατροπή της άδικης και ταξικής, σε βάρος των εργαζομένων και των αδύναμων στρωμάτων φορολογίας, με την άμεση κατάργηση του ΕΝ.Φ.Ι.Α., τη μείωση των αυξημένων συντελεστών Φ.Π.Α. και την καθιέρωση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος.
-Διατήρηση υπό Δημόσιο έλεγχο όλων των στρατηγικών τομέων της Ελληνικής οικονομίας, αποτροπή της εκποίησης του Δημόσιου πλούτου.
-Διασφάλιση της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.
-Κατάργηση παλιών και νέων μνημονίων.
-Άμεση διαγραφή του χρέους.
-Διατήρηση του ειδικού καθεστώτος των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (Β.Α.Ε.) που ισχύει με το Ν.3660/2008 για τους εργαζόμενους των υπηρεσιών Καθαριότητας των Δήμων, διεκδικώντας ταυτόχρονα την επέκτασή τους και σε άλλες ειδικότητες-κατηγορίες εργαζομένων που σήμερα στον ιδιωτικό τομέα βρίσκονται σε αυτό το καθεστώς.
-Άμεση επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει στην καταβολή της υπερβάλλουσας μείωσης (άρθρο 29 του Ν.4024/2011) σε όσους συμμετείχαν στην ενδοαυτοδιοικητική κινητικότητα ή σε όσους έχουν μεταταγεί σε άλλες υπηρεσίες."
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Στα 28 δισ. ευρώ οι προσφορές για το 30ετες ομόλογο

Οι προσφορές οι οποίες συγκεντρώθηκαν ξεπέρασαν τα 32 δισ. ενώ η απόδοση μειώθηκε στο 4,2% …