Στον αέρα οι 100 δόσεις

rythmisi_doseis23_0-620x320

Θα αποβάλλονται αυτόματα από τη ρύθμιση των 100 δόσεων όσοι πολίτες δεν καταβάλλουν μια δόση της οφειλής τους, ή δεν εκπληρώνουν κάποια άλλη  φορολογική υποχρέωση, όπως τον ΕΝΦΙΑ, τα τέλη κυκλοφορίας ή τον φόρο εισοδήματος.

Η οριστική αποψίλωση της ρύθμισης με τις νέες επί τα χείρω αλλαγές έρχεται ύστερα  από απαίτηση της τρόικας, με το ζήτημα να τίθεται και από τον επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί  στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα σύμφωνα με την εφημερίδα "Αγορά", θα θεσπιστούν αυστηρότερα κριτήρια -  εισοδηματικά και περιουσιακά - τόσο για τις 100 δόσεις, όσο  και για την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων. Επίσης, θα επανεξεταστούν εξονυχιστικά οι αιτήσεις όσων έχουν ήδη υπαχθεί στις 100 δόσεις για να «αποπεμφθούν» εκείνοι που δεν πληρούν τα αυστηρά κριτήρια, ενώ θα τροποποιηθούν οι δόσεις για την άτοκη καταβολή.

 Ηδη, η τρόικα έχει επιβάλει την αύξηση του επιτοκίου στο 5% και την αποπομπή από τη ρύθμιση σε έναν μήνα μετά το ειδοποιητήριο της εφορίας.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής οφειλών και δόσεων ρυθμίσεων

ΥΠΕΘΟ και ΑΑΔΕ: Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής λόγω ειδικής τραπεζικής αργίας Ενημερώνουμε τους φορολογουμένους ότι, βάσει …