100.000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας από τον Μάρτιο

ergasia

Διπλάσιες θα είναι το 2016  οι θέσεις στο νέο πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας, αφού θα αγγίξουν τις 100.000 και μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας από τους πέντε μήνες.

Όπως ανάφερε η υπουργός Εργασίας για την Καταπολέμηση της Ανεργίας Ράνια Αντωνοπούλου, οι νέες προσλήψεις που θα ξεκινήσουν να γίνονται σταδιακά από το Μάρτιο του 2016 θα αφορούν σε το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασία έει την μεγαλύτερη ανταπόκριση στους ενέργους και λογικό είναι να συνεχιστεί και το 2016 και θα προωθηθεί η τροποποίηση του Ν. 4152/2013 και της ΚΥΑ που αφορούν στα προγράμματα Κοινωφελούς εργασίας, στα οποία μετέχουν 52000 άτομα, προκειμένου να αποσαφηνίζονται πλήρως τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Άλλαξε και ο τρόπος μοριοδότησης στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, προκειμένου να μπορούν να συμμετέχουν περισσότερες ηλικιακές ομάδες, όπως οι άνεργοι με ενήλικα παιδιά, άνεργοι χωρίς παιδιά και άνεργοι ηλικίας άνω των 45 ετών.

Επίσης διενεργούνται έλεγχοι για την ορθή υλοποίηση των προγραμμάτων απασχόλησης ώστε να προστατεύονται τα δικαιώματα του εργαζομένων αλλά και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Οι έλεγχοι αυτοί κρίθηκαν αναγκαίοι δεδομένου ότι έχουν καταγραφεί κρούσματα καταπάτησης των όρων απασχόλησης ενώ έχουν σημειωθεί ατυχήματα σε εργαζόμενους ενταγμένους στο πρόγραμμα.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Δεν πέρασε η πρόταση δυσπιστίας

"Όχι" ψήφισαν οι 158 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Κατσιβαρδάς - …