Επιλογή υποψηφίων για το Χειμερινό Σχολείο ΜΜΕ και Εφαρμοσμένης Πολιτικής

panepis

Με ένδεκα θεματικές ενότητες και αντίστοιχο αριθμό ομιλητών, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας διοργανώνει το 1ο Χειμερινό Σχολείο ΜΜΕ και Εφαρμοσμένης Πολιτικής με τίτλο «Διεθνείς Σχέσεις και ο Ρόλος των ΜΜΕ στον 21ο αιώνα» στις 4, 5 και 6 Δεκεμβρίου 2015, στην Καστοριά.

Το Σχολείο απευθύνεται σε σπουδαστές ή επαγγελματίες του χώρου των Διεθνών Σχέσεων, της Επικοινωνίας και της Δημοσιογραφίας.

Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές, «η συμμετοχή κορυφαίων διαμορφωτών της κοινής γνώμης από την Ελλάδα και το εξωτερικό και η δημιουργική εμμονή για την αναζήτηση της αριστείας που χαρακτηρίζει το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, αποτελούν εχέγγυα για την επιτυχία του Χειμερινού Σχολείου, το οποίο θέτει ως στόχο να πρωτοπορήσει, να παράξει γνώση αλλά και να δώσει την ευκαιρία της πρακτικής εφαρμογής σε άτομα που τους ενδιαφέρει ο χώρος των Διεθνών Σχέσεων και της Πολιτικής Επικοινωνίας σε επαγγελματικό επίπεδο».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, μεταξύ άλλων έχουν προσκληθεί και θα διδάξουν οι: Todd Pierce (Διπλωμάτης ΗΠΑ), J.Kittmer (Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα), David A. Andelman (editor-in-chief of World Policy Journal, via skype), Jonathan Cristol (Senior Fellow at World Policy Institute, via skype), Στέλιος Ζωντός (Πρόεδρος Newtons the Laboratory).

Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει με βάση το βιογραφικό τους, ενώ την αίτηση για συμμετοχή μπορεί να βρει κανείς, μαζί με αναλυτικότερες πληροφορίες για το Σχολείο, στην ιστοσελίδα.

Το Χειμερινό Σχολείο, υπό την επιστημονική διεύθυνση του Αναπληρωτή Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων Σπύρου Λίτσα, είναι μια διευρυμένη προσπάθεια να μελετηθεί στην Ελλάδα η συσχέτιση του κλάδου των Διεθνών Σχέσεων με την Πολιτική Επικοινωνία και σκοπό του έχει να αναδείξει νέα σημεία αναφοράς μεταξύ των δύο επιστημονικών αντικειμένων.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ανδρουλάκης από Σητεία: Φορολογική δικαιοσύνη και δίκαιη ανάπτυξη για όλους τους Έλληνες

Ο Ν. Ανδρουλάκης επισκέφτηκε τη Μονή Τοπλού - Αναφέρθηκε στην ακρίβεια, τη φτωχοποίηση και την πίεση, …