Για δουλειά στο εξωτερικό ενημερώνονται άνεργοι γιατροί και νοσηλευτές

giatros-krivetai-klaiei
Διήμερο ενημερωτικών εκδηλώσεων για γιατρούς και νοσηλευτές με θέμα: "Ζωή και εργασία στη Γερμανία: ομοιότητες και διαφορές" διοργανώνει, από 10-11 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη (Αριστοτέλους 4, 3ος όροφος), η ομάδα του FairConnect της ΜΚΟ Σύλλογος Διεθνούς Κοινωνικής Εργασίας για Νέους (Verein für Internationale Jugendarbeit).
Οι εκδηλώσεις απευθύνονται σε άνεργους πτυχιούχους νέους, στους οποίους παρέχεται συμβουλευτική υποστήριξη και χρήσιμες πληροφορίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γερμανία ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια μετακίνηση με δίκαιους όρους.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2310 272528 και 2310 272529 ή στα e-mail :chasioti@vij-stuttgart.de.
Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..">vatti@vij-stuttgart.de.
Οι διοργανωτές επισημαίνουν ότι λόγω των αλλαγών των συνθηκών στην αγορά εργασίας παρατηρούνται μαζικές μετακινήσεις τόσο μέσα στην Ευρώπη όσο και σε χώρες εκτός Ευρώπης και συμβαίνει πολλοί νέοι να πέφτουν θύματα περίεργων συμβολαίων και συνθηκών εργασίας.
Πρωταρχικό στόχο του Συλλόγου Διεθνούς Κοινωνικής Εργασίας για Νέους αποτελεί η διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των νέων και γι αυτό έχει δημιουργηθεί μια διαδικτυακή πύλη ενδιαφερομένων, ενώ με την παρεχόμενη προσωπική συμβουλευτική υποστήριξη υποψήφιοι και εργοδότες βρίσκουν ο ένας τον άλλο.
Με τα μαθήματα γλώσσας και τα διαπολιτισμικά σεμινάρια στη χώρα προέλευσης προετοιμάζονται οι νέοι υποψήφιοι για τη μετεγκατάστασή τους στη Γερμανία. "Η αλλαγή χώρας και η προσαρμογή σε έναν άλλο πολιτισμό είναι μια πολύ μεγάλη πρόκληση.
Με την παροχή εξατομικευμένης συνοδείας από τη στιγμή της άφιξης μέχρι και τη διευθέτηση καθημερινών θεμάτων στους εξειδικευμένους υποψηφίους μας, φροντίζουμε ώστε να αισθάνονται καλοδεχούμενοι και προστατευμένοι στη Γερμανία" αναφέρουν οι διοργανωτές της εκδήλωσης.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ - Παρουσίαση ευρωβουλευτών: Οι 35 ψηφισμένοι, οι δύο νυν και οι πέντε «προεδρικοί»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε σε εκδήλωση τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος, παρουσία του …