Κανονικά στην εργασία τους οι άρρωστοι εργαζόμενοι-Ποιοι οι λόγοι;

αρρωστος
Το να δουλεύει κανείς άρρωστος, παρά τις όποιες θετικές πλευρές, έχει περισσότερο αρνητικές επιπτώσεις, καθώς, εκτός από την επιβάρυνση της υγείας του ίδιου (και πιθανώς των συναδέλφων του), αυξάνει την πιθανότητα λαθών και χαμηλότερης απόδοσης, όπως ξεκαθαρίζει έρευνα με επικεφαλής την δρα Μαριέλα Μιράγκλια του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Αγγλίας στο Νόργουιτς, που ασχολήθηκε με την ομάδα τηςε με το ερώτημα, γιατί οι εργαζόμενοι αν και άρρωστοι επιλέγουν να πάνε στην εργασία τους αντί να μείνουν στο κρεβάτι τους μέχρι να γίνουν καλά.
Σύμφωνα με την επιστημονική έρευνα, οι τρεις κυριότερες αιτίες που οι εργαζόμενοι, αν και άρρωστοι, συχνά πάνε στη δουλειά τους, είναι οι υψηλές απαιτήσεις του εργοδότη, το στρες και η εργασιακή ανασφάλεια, σημειώνοντας πως τελικά υπάρχει μεγαλύτερη μείωση της παραγωγικότήτας για μια εταιρεία, για έναν οργανισμό και γενικότερα για μια οικονομία, όταν οι εργαζόμενοι δουλεύουν άρρωστοι, από ότι όταν απουσιάζουν.
Επίσης συγκαταλέγονται,
-ο φόρτος εργασίας,
-η έλλειψη επαρκούς προσωπικού,
-οι πιέσεις για υπερωρίες,
-οι προσωπικές οικονομικές δυσκολίες
-ο φόβος για στοχοποίηση ή για διακρίσεις σε βάρος του στη δουλειά
Από την άλλη όσο πιο θετικά και αισιόδοξα βλέπει κανείς τη ζωή γενικά, καθώς επίσης όσο πιο συνδεδεμένος ψυχικά νιώθει με τη δουλειά του, τόσο τείνει να βάζει σε δεύτερη μοίρα την αρρώστια του, ενώ όσο καλύτερες σχέσεις έχει κανείς με τους συναδέλφους του και με τους ανωτέρους του, τόσο πιο άνετα νιώθει να απουσιάσει, με αποτέλεσμα να αισθάνεται πιο ικανοποιημένος από τη δουλειά του και να είναι πιο υγιής,σύμφωνα με την έρευνα.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής την δρα Μαριέλα Μιράγκλια του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Αγγλίας στο Νόργουιτς, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα επαγγελματικής υγείας "Journal of Occupational Health Psychology" και μελέτησαν στοιχεία από 61 έρευνες που έγιναν σε 34 χώρες και αφορούσαν συνολικά σχεδόν 176.000 άτομα.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΑΑΔΕ: 136.673 e–mails σε επαγγελματίες κι επιχειρήσεις για τη διασύνδεση ταμειακών - POS

Η διασύνδεση αφορά το σύνολο των ταμειακών μηχανών που διαθέτει η επιχείρηση / ο επαγγελματίας, …