Σε απεργία στις 12 Νοεμβρίου ενάντια στη νέα συμφωνία προχωρούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας, μεταξύ άλλων, στις αλλαγές που επέρχονται στο ασφαλιστικό.

«Η κατάργηση στην ουσία της κοινωνικής ασφάλισης με την αντικατάσταση των συντάξεων από επιδόματα φτώχειας, η φοροκαταιγίδα, ο αφανισμός κάθε εργασιακού δικαιώματος και πάνω από όλα η δραματική αύξηση της ανεργίας δεν δημιουργούν τίποτα άλλο παρά μόνο κοινωνικά ερείπια», αναφέρει από την πλευρά της η ΓΣΕΕ, που συμπληρώνει:

«Για τη ΓΣΕΕ η 24ωρη Γενική Απεργία και τα συλλαλητήρια στις 12 Νοέμβρη αποτελούν τη "μητέρα των μαχών" απέναντι στη νέα λαίλαπα μέτρων υποβάθμισης του επιπέδου διαβίωσης της Ελληνικής κοινωνίας. Όλοι μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα και να ανατρέψουμε τα προηγούμενα. Όλοι και όλες μαζί αρκεί να το πιστέψουμε. Αρκεί ο καθένας και η καθεμία από εμάς να επιλέξουμε τι είδους ασφάλεια θέλουμε. Κοινωνική ασφάλεια ή ασφάλεια του καναπέ;»

Η ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο αλλά και στον Ιδιωτικό Τομέα, τους συνταξιούχους και το σύνολο του ελληνικού λαού με τους αγώνες τους να «αποτρέψουν την πλήρη κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης με πρώτο σταθμό την 24ωρη πανελλαδική γενική απεργία της 12ης Νοεμβρίου».

Στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης 12 Νοεμβρίου έχουν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν σχεδόν όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας.