Προσέφυγαν στο ΣτΕ οι φαρμακοποιοί

farmakeia-apergia

Να ανασταλεί και να ακυρωθεί η από 29.10.2015 απόφαση των υπουργών Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και Υγείας, που σχετίζεται με  τη ρύθμιση του επαγγέλματος του φαρμακοποιού και την ίδρυση φαρμακείων, ζητούν τόσο οι φαρμακοποιοί, όσο και οι φαρμακοαποθηκάριοι, που προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Οι προσφυγές θα ζητηθούν στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Ειδικότερα, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαριών, με τις προσφυγές τους στο ΣτΕ, υποστηρίζουν ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση είναι αντίθετη σε διατάξεις του Συντάγματος, στη Συνθήκη Λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ), στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), στην ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία και στη νομολογία τόσο του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και του ΣτΕ.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παρεμβάσεις για την ανάπτυξη - Τι αλλάζει για επιχειρήσεις και γυναικεία απασχόληση

Το χαμηλό ποσοστό απασχόλησης των γυναικών στην αγορά εργασίας επισημαίνεται σχεδόν σε όλες τις εκθέσεις …