Την «Πρωτιά» στις εργοδοτικές εισφορές στην Ευρώπη κρατά η Ελλάδα

eisfora

Το μεγαλύτερο στην Ευρώπη είναι το μη μισθολογικό κόστος στην Ελλάδα, με υψηλότατες εργοδοτικές εισφορές, όταν στο πλαίσιο των αλλαγών στο Ασφαλιστικό, εξετάζονται αυξήσεις εισφορών κατά 0,5% για τους εργοδότες και 0,5% για τους εργαζόμενους.

Υψηλότερες από την Ελλάδα ασφαλιστικές εισφορές ως ποσοστό των μισθών έχουν μόνο τρεις χώρες στον ΟΟΣΑ- ωστόσο και εκεί, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Μελετών της ΓΣΕΒΕΕ, η Ελλάδα καταλαμβάνει την πρωτιά, εάν προστεθούν επιπλέον επιβαρύνσεις, ειδικά προς τους ελεύθερους επαγγελματίες. Σημειώνεται ότι οι θεσμοί φαίνονται να αντιτίθενται σε κάθε ενδεχόμενο αύξησης του μη μισθολογικού κόστους, καθώς θα δημιουργούσε αντικίνητρα στους εργοδότες για νέες προσλήψεις.

Όπως αναφέρεται σχετικά σε δημοσίευμα της «Καθημερινής», ένας Έλληνας επιχειρηματίας πληρώνει τη μισθωτή εργασία σχεδόν 70% περισσότερο από τον μ.ο των χωρών του ΟΟΣΑ, και τουλάχιστον 20% ποσοστιαίες μονάδες πάνω από τη Γερμανία.

 

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Επιθεώρηση Εργασίας: Τι ισχύει για το Δώρο Πάσχα των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα

Προϋπόθεση καταβολής του επιδόματος Πάσχα 2024 είναι η ύπαρξη απασχόλησης (εργασιακής σχέσης) του μισθωτού του …