Αδήλωτες καταθέσεις που θα εξαιρούνται από την κατηγορία της φοροδιαφυγής

desmeusi-katatheseon1
Εγκύκλιο εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, μεσ σκοπό να αποσαφηνίσει ποιες αδήλωτες καταθέσεις  δεν θα θεωρούνται ως προιόν φοροδιαφυγής, εξηγώντας πως κατά τον έλεγχο τραπεζικών καταθέσεων θα πρέπει να εντοπίζονται οι «πρωτογενείς καταθέσεις», δηλαδή αυτές που πραγματικά συνιστούν εντοπισμό πραγματικού εισοδήματος και δεν αποτελούν επανακατάθεση ποσών που έχουν αναληφθεί από άλλους τραπεζικούς λογαριασμούς του φορολογούμενου ο οποίος έχει μπει στο ελεγκτικό στόχαστρο.
Αυτό σημαίνει ότι επί του πρακτέως αρκετοί που θα μπαίνουν στο στόχαστρο των ελεγχων και εντοπίζονται για προσαύξηση περιουσίας, δεν  θα κατηγοριοποιούνται ως «χρεωμένοι» με πρόσθετο εισόδημα, γιατί το μεγαλύτερο ποσό αποτελεί ανάληψη από προηγούμενους λογαριασμούς των καταθετών.
«Δεν αντίκειται στη φορολογική νομοθεσία η ανάληψη χρηματικών ποσών και η αποδεδειγμένη επανακατάθεση μέρους ή του συνόλου αυτών και ούτε προβλέπεται χρονικός περιορισμός για την διαδικασία κίνησης χρηματικών κεφαλαίων».
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Οδηγίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2024

Οδηγίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2024. Υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων 1. …