Από Δεκέμβριο ο Ατομικός Λογαριασμός στον ΟΑΕΕ

oaee1.medium

Τις θέσεις του για την λειτουργία του οργανισμού, ανέπτυξε στην συνεδρίαση του το Δ.Σ. του Ο.Α.Ε.Ε. με την παρουσία του νέου Διοικητή κου Τσακίρη Δημήτρη που αποφάσισε τα ακόλουθα:

  1. Ατομικός Λογαριασμός. Ξεκινά από τον Δεκέμβριο. Θα είναι ένας λογαριασμός που θα έχει όλα τα στοιχεία του ασφαλισμένου, οποιεσδήποτε αλλαγές, ο ασφαλισμένος θα έχει πρόσβαση μέσω κωδικού, θα μπορεί να παρακολουθεί την διαδρομή του στον Οργανισμό, να συλλέγει στοιχεία και μελλοντικά θα εκδίδει ασφαλιστική ενημερότητα κ.ά. ώστε να αποφεύγονται μετακινήσεις, χρόνος κ.ά.

  2. Από τις 145.000 που εντάχθηκαν στην ρύθμιση των 100 δόσεων περίπου 20.000 έχουν χάσει την ρύθμιση περιμένουμε τα πλήρη στοιχεία από το ΗΔΙΚΑ.

  3. Στις 30/9/15 έληξε ο ευεργετικός Νόμος για ρύθμιση προς σύνταξη όσων όφειλαν έως 50.000€. Η ρύθμιση για σύνταξη επανήλθε στην οφειλή των 20.000€

  4. Στην ρύθμιση αυτή εντάχθηκαν περίπου 2000 οφειλέτες, 1439 όφειλαν πάνω από 25.000€ και 560 όφειλαν άνω των 50.000€.

  5. Σε ισχύ για ρυθμίσεις είναι ο παλιός νόμος των 12 δόσεων.

  6. Ετέθη το θέμα που απασχολεί και έχει προκαλέσει αναστάτωση σε χιλιάδες οφειλέτες ότι, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, για χρέη άνω των 5000€ θα προχωράνε σε κατασχέσεις. Ζητήσαμε να εκφρασθεί η βούληση του Δ.Σ. του Ο.Α.Ε.Ε. ότι στην σημερινή συγκυρία τέτοια μέτρα θα είναι καταστροφικά για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φρέντη Μπελέρης: πανηγυρισμοί στη Χιμάρα για τη υποψηφιότητά του

Σε ηχητικό μήνυμα στα social media, ο εκλεγμένος και φυλακισμένος δήμαρχος Χιμάρας μίλησε για «μάχη …