Γενική συνέλευση των Ανειδίκευτων Ιατρών Αχαΐας για τις άθλιες συνθήκες εργασίας

giatros

Με φόντο την Γενική Απεργία στις 12/11, και τα συσσωρευμένα προβλήματα στη καθημερινότητά τους το Σωματείο Ανειδίκευτων Ιατρών Αχαίας, συγκαλεί Συνέλευση στις 7 το απόγευμα,  στο εργατικό κέντρο Πάτρας, εκδίδοντας μία σκληρή αλλά απόλυτη περιγραφική καταγγελία-ανακοίνωση για τις άθλιες όπως τις χαρακτηρίζουν συνθήκες εργασίας στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας του Νομού Αχαΐας.

Η επιστολή - καταγγελία

"Παρά το μεγάλο κύμα φυγής νέων ιατρών στο εξωτερικό, όχι απλά τίποτα δεν άλλαζει αλλά η κατάσταση στους χώρους δουλειάς για εμάς γίνεται ακόμα χειρότερη.

Με τεράστιες τις ελλείψεις ως τώρα σε περιφερειακά νοσοκομεία όπου αγνοούν ειδικευόμενους ιατρούς καιρό τώρα, πλέον καις τα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Αχαϊας, τον Αγ Ανδρέα και το Ρίο, αρχίζει να διαφαίνεται έντονα το πρόβλημα.

Αρχής γενομένης από την Αναισθησιολογία, και έπονται κυρίως οι χειρουργικές ειδικότητες, όπου συνάδελφοι καλούνται να καλύψους έως 10 εφημερίες το μήνα, χωρίς μάλιστα ρεπό.

Σε Αίγιο και Καλάβρυτα, ειδικευόμενοι, αλλά και αγροτικοί που αποσπώνται παράτυπα να καλύψουν τα κενά στα εν λόγω νοσοκομεία, εφημερεύουν νύχτες χωρίς ούτε καν τα εργαστήρια, που κλείνουν λόγω έλλειψης προσωπικού.

Όλη αυτή η κατάσταση αποδεικνύει ότι το πρόβλημα για τους νέους γιατρούς δεν υφίσταται μόνο στα χρόνια αναμονής, αλλά και στις συνθήκες άθλιες συνθήκες εργασίας που βιώνουμε καθημερινά

Η εντατικοποίηση από την άλλη λόγω του αυξημένου όγκου δουλείας, με 30 ή 36 ώρες συνεχόμενα στα νοσοκομεία, μειώνουν στο ελάχιστο την εκπαιδευτική διαδικασία, ενώ αφήνουν μηδαμινό προσωπικό χρόνο.

Συντασσόμαστε πλήρως λοιπόν στο πλευρό των ειδικευόμενων της χειρουργικής του Ρίο, που η επικείμενη αλλαγή στην εκ περιτροπή εφημέρευση ΡΙΟυ- ΑΓ. Ανδρέα θα τους αναγκάσει να υποστούν έως 12 ή 13 εφημερίες.

Δε μπορεί η αναλγησία και η απροθυμία της εκάστοτε κυβέρνησης να δώσει πραγματική λύση για τη Δημόσια Υγεία, να φορτώνεται στις πλάτες των νέων ιατρών.

Το λεγόμενο « παράλληλο πρόγραμμα» και τα πολυδιαφημισμένα «ισοδύναμα», παραμένουν απλά προεκλογικές εξαγγελίες και δε μπορούν επουδενί να αμβλύνουν έστω και λίγο τις οδυνηρές επιπτώσεις και του 3ου Μνημονίου στην Υγεία.

Το επόμενο διάστημα επίσης, θα είναι για το σωματείο μας μια μεγάλη καμπάνια για την μαζικοποίησή του, με εγγραφές νέων μελών, κλείσιμο των διαδικασιών καταστατικής συγκρότησης , απόκτησης σχετικής οικονομικής αυτοτέλειας μέσω συνδρομών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, ισχυρής έκφρασης σε κάθε χώρο όπου υπάρχει νέος ιατρός."

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φάμελλος: Όλα τα σκάνδαλα δείχνουν τον κ. Μητσοτάκη - Οργανωμένος μηχανισμός της ΝΔ παραβιάζει το κράτος δίκαιου

Συνυποβάλλαμε την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση γιατί έχουμε ως θέση αρχής τη συνεργασία των …