Τα πρωτοσέλιδα του Γερμανικού τύπου μιλούν για το τελεσίγραφο του Eurogroup στην Ελλάδα

Eurogrouppp

Με την πυγμή του Eurogroup και τα τελεσίγραφά του προς την Ελλάδα που διατηρεί σκυμμένο το κεφάλι ασχολείται ο σημερινός Γερμανικός τύπος, στ απρωτοσέλιδά του με αναλύσεις και εκτιμήσεις άκρως ενδιαφέρουσες, για να μάθουμε επί της πραγματικότητας τι μας περιμένει στα επόμενα 24ωρα.

Αναλυτικά έχουν ως εξής:
Handelsblatt:«Οι πιστωτές απαιτούν γρήγορες μεταρρυθμίσεις για τα δισεκατομμύρια της βοήθειας», είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος της οικονομικής εφημερίδας. «Στο πρόγραμμα διάσωσης της υπερχρεωμένης Ελλάδας υπάρχουν καθυστερήσεις», επισημαίνει η εφημερίδα. Και εξηγεί ότι γι' αυτό τον λόγο οι πιστωτές αυξάνουν την πίεση στην ελληνική κυβέρνηση. Σε ό,τι αφορά τα 10 δισεκ. για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών ο επικεφαλής του ΕΜΣ Κλάους Ρέγκλινγκ σημείωσε μετά τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών ότι «ελπίζω ότι μπορεί να προχωρήσει μέσα σε αυτή την εβδομάδα».
Εξάλλου η Handelsblatt τονίζει ότι κατά το χθεσινό Eurogroup κατέστη σαφές ότι δεν υπάρχει πολύς χρόνος, καθώς η ανακεφαλαιοποίση των ελληνικών τραπεζών πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα στο 2015. «Τώρα επικεντρωνόμαστε στο ζήτημα των τραπεζών», εξήγησε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Suddeutsche Zeitung: O Ρέγκλινγκ πρόσθεσε ότι προκειμένου να εκταμιευθούν τα χρήματα αυτά, η Ελλάδα θα πρέπει να έχει εκπληρώσει όλους του όρους. Παράλληλα ο ίδιος τόνισε ότι οι ελληνικές τράπεζες τελικά θα χρειαστούν λιγότερα χρήματα από όσα αναμενόταν αρχικά.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μαρινάκης προς Τουρκία: Καθαρά για περιβαλλοντικούς σκοπούς τα θαλάσσια πάρκα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε παράλληλα ότι είναι δεδομένη η θέση της ελληνικής κυβέρνησης για συνέχιση …