Τι εννοεί ο "ποιητής" Σταθάκης για την πρώτη κατοικία;

stah708_0

Την πεποίθηση ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς έως το Σάββατο, η οποία θα έχει θετικό αντίκτυπο και στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, μετά την ολοκλήρωση της 5ωρης συνάντησης του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των πιστωτών.

Ο υπουργός ανέφερε ότι υπάρχει καλή θέληση και από τις δύο πλευρές και διαπιστώθηκε προσέγγιση σε όλα τα ζητήματα. Πρόσθεσε δε, ότι στην περίπτωση συμφωνίας, αναμένεται να συνεδριάσει την Κυριακή ή τη Δευτέρα το Euro Working Group, προκειμένου να την επικυρώσει (και να ανάψει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ), ενώ, η νομοθέτηση από την πλευρά της κυβέρνησης μπορεί να γίνει αμέσως μετά.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ερωτηθείς εάν έχει τεθεί το όριο των 180.000 ευρώ ως αντικειμενική αξία για την προστασία της α΄ κατοικίας από τους πλειστηριασμούς (για τα «κόκκινα» δάνεια του «νόμου Κατσέλη»), ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι από την κυβέρνηση έχουν τεθεί προτάσεις για το ζήτημα αυτό. Και συμπλήρωσε ότι εξετάζονται συμπληρωματικές λύσεις για το θέμα της α΄ κατοικίας.

Στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, μετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης και ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης. Στις διαπραγματεύσεις τίθενται τα «αγκάθια» της πρώτης δέσμης των προαπαιτούμενων, που αφορούν στα «κόκκινα» δάνεια, στη ρύθμιση των 100 δόσεων, στα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση και στις τιμές των γενόσημων φαρμάκων.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πάνω από 830 ευρώ ο νέος κατώτατος μισθός- Από πότε θα ισχύσει

Σε κάθε περίπτωση, το καθαρό ποσό, είναι πολύ μικρότερο. Πάνω από 830 ευρώ μεικτά θα …