24ωρη απεργία των δημοσιογράφων την Πέμπτη

dimosiografoi_apergia_0

24ωρη απεργία την Πέμπτη στο σύνολο των μέσων ενημέρωσης της χώρας, με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών, από τις 06:00 της Πέμπτης έως και τις 06:00 της Παρασκευής, που αφορά σε όλα ανεξαιρέτως τα έντυπα (εφημερίδες και περιοδικά), την ΕΡΤ και τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά ΜΜΕ, στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, την γενική γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας και στα γραφεία Τύπου.

Tην Πέμπτη – ημέρα της απεργίας, θα κυκλοφορήσουν κανονικά όλες οι εφημερίδες. Την ίδια μέρα δεν θα μεταδοθούν δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα.

Από την απεργία, εξαιρούνται οι συνάδελφοι που θα καλύψουν το ρεπορτάζ των κινητοποιήσεων, ενώ στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και στο διαδίκτυο επιτρέπεται η μετάδοση δύο δεκάλεπτων απεργιακών δελτίων ειδήσεων, σε ώρες που θα καθορίζουν τα ίδια τα μέσα.

Όλες οι εφημερίδες θα κυκλοφορήσουν κανονικά το Σάββατο, καλύπτοντας και την απεργία.

Η ΠΟΕΣΥ με ανακοίνωσή της καλεί τις διοικήσεις των ενώσεων – μελών της να βρίσκονται σε επιφυλακή -μαζί με τα πειθαρχικά τους συμβούλια- για την απόλυτη επιτυχία της απεργίας και την αντιμετώπιση απεργοσπαστικών κινήσεων.

Ταυτόχρονα, καλεί τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα.

«Η συμμετοχή μας στην απεργία αποτελεί το έναυσμα κινητοποιήσεων διαρκείας του κλάδου για τη διεκδίκηση και προάσπιση των δικαιωμάτων μας, με ιδιαίτερη έμφαση στο μέλλον των ασφαλιστικών μας ταμείων και την υπεράσπιση του αγγελιοσήμου», επισημαίνεται.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σωματείο Υγειονομικών υπέρ Δημοκρατίας (ΣΥΔΕ) καταδικάζει τη συνδικαλιστική δίωξη-απόλυση του Δ.Αντωνίου

Το Σωματείο Υγειονομικών υπέρ Δημοκρατίας και Ελευθερίας (Σ.Υ.Δ.Ε.) καταδικάζει τη συνδικαλιστική δίωξη και απόλυση του …