Kοινωνικά δυστυχισμένοι λόγω facebook!

FACER

Μελέτη που διενεργήθηκε στη Δανία έφερε στη σημοσιότητα αποκαλυπτικά στοιχεία για όσους το χρησιμοποιούν, αφού απέδειξε ότι άνθρωποι που έζησαν μία εβδομάδα χωρίς να χρησιμοποιήσουν τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης ήταν περισσότερο ευτυχισμένοι από τους άλλους.

Έπειτα από μια εβδομάδα, τα πρόσωπα που δεν είχαν χρησιμοποιήσει το Facebook δήλωσαν περισσότερο ικανοποιημένα από τη ζωή τους. Το 88% εξ αυτών δήλωσαν “ευτυχή” σε σύγκριση με το 81% της άλλης ομάδας, 84% δήλωσαν πως εκτιμούν τη ζωή (έναντι του 75% της άλλης ομάδας) και μόνο 12% δήλωσαν δυσαρεστημένα, έναντι 20% μεταξύ των προσώπων που συνέχισαν να χρησιμοποιούν το κοινωνικό δίκτυο.

Στο τέλος του πειράματος, τα μέλη της πρώτης ομάδας είπαν πως είχαν πλουσιότερη κοινωνική ζωή και λιγότερες δυσκολίες να συγκεντρώνονται, ενώ τα μέλη της δεύτερης είπαν πως οι δυσκολίες αυτές παρέμειναν οι ίδιες, όταν πολλές δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Δανοί είναι ένας από τους ευτυχέστερους λαούς του κόσμου..

«Επιλέξαμε το Facebook επειδή είναι το κοινωνικό δίκτυο που χρησιμοποιείται περισσότερο σε όλες τις ηλικίες», εξήγησε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μάικ Ουίκινγκ ο διευθυντής του Ινστιτούτου Έρευνας για την Ευτυχία, το οποίο πραγματοποίησε τη μελέτη σε δείγμα 1.095 ανθρώπων στη Δανία.

Τα πρόσωπα αυτά χωρίστηκαν σε δύο ομάδες: οι μισοί συνέχισαν να χρησιμοποιούν το Facebook, οι άλλοι μισοί απείχαν.

«Αντί να επικεντρωνόμαστε σ’ αυτό το οποίο έχουμε ανάγκη, έχουμε την ατυχή τάση να επικεντρωνόμαστε σ’ αυτό που έχουν οι άλλοι», εκτιμούν οι ερευνητές που πραγματοποίησαν τη μελέτη. Όμως στο Facebook οι άνθρωποι έχουν 39% μεγαλύτερο κίνδυνο να αισθάνονται λιγότερο ευτυχισμένοι από τους φίλους τους, υποστηρίζουν.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βουλή: Ψηφίστηκαν φορολογικός κώδικας και τροπολογία για το «καλάθι του νονού»

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΝΔ, και ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Νέα Αριστερά και Πλεύση …