Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου: 15.000 διακοπές ρεύματος σε 15 ημέρες

δεη

Στις 15.000 ανέρχονται μόλις μέσα σε ένα δεκαπενθήμερο, οι διακοπές ρεύματος λόγω χρεών, με  εντολή της ΔΕΗ και εκτελεστή της απόφασης τον διαχειριστή του Δικτύου Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).

Τον συγκλονιστικό αριθμό κατοικιών και επιχειρήσεων που βυθίστηκαν στο σκοτάδι, αποκάλυψε  ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Νίκος Χατζηαργυρίου, ακτά την διάρκεια εκδήλωσης της εταιρείας την Τετάρτη.

Όπως είπε:

"Οι εντολές διακοπής λόγω χρεών διαμορφώνονται σε νέα επίπεδα – ρεκόρ της τάξης των 100.000 τον τελευταίο μήνα (από 60.000 – 70.000 που ήταν το προηγούμενο ρεκόρ πριν 5 – 6 χρόνια).

Λόγω του μεγάλου όγκου των εντολών διακοπής ο διαχειριστής είναι σε συνεννόηση με τους εργολάβους για αύξηση των συνεργείων που εκτελούν τις σχετικές εργασίες.

Η πλειονότητα, ωστόσο, των καταναλωτών, είτε πριν το κατέβασμα του διακόπτη είτε αμέσως μετά, προχωρά σε εξόφληση ή διακανονισμό των οφειλών και επαναφορά της ηλεκτροδότησης.

Το 2014 έγιναν 57.000 στοχευμένοι έλεγχοι από ειδικά συνεργεία που έχουν συγκροτηθεί σε όλη τη χώρα και αποκαλύφθηκαν 5.500 περιπτώσεις κυρίως σε εμπορικές καταναλώσεις και από όλα τα οικονομικά στρώματα.

Στις περιπτώσεις αυτές γίνονται μηνύσεις και η πλειονότητα των κατηγορούμενων πληρώνουν τα χρέη τους και αθωώνονται από τα Δικαστήρια.

Ο διαχειριστής επιδιώκει συνεννόηση με τον Άρειο Πάγο και το υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου να αυστηροποιηθεί η νομοθεσία καθώς με το ισχύον καθεστώς η ρευματοκλοπή πρακτικά μένει ατιμώρητη."

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΥΠΑ: Μειώθηκαν κατά 4% οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Μάρτιο του 2024

Οι άνδρες ανήλθαν σε 345.445 άτομα (ποσοστό 35,4%) και οι γυναίκες ανήλθαν σε 630.928 άτομα …