Απεργεί απέναντι στον εαυτό του σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ(ΦΩΤΟ)

113551-252797

Πιέζουμε την Κυβέρνηση να επιτύχει καλύτερα αποτελέσματα στις διαπραγματεύσεις - αντιστεκόμαστε στα μνημόνια και τους δανειστές. Με αυτό το δίπτυχο, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εξηγούν στο protothema.gr, τις επιθέσεις που εξαπέλυσε το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του κόμματος  κατά των  «ακραίων νεοφιλελεύθερων  πολιτικών» της κυβέρνησης.

Στην ανακοίνωση, που προκάλεσε αιχμηρά σχόλια για παράδοξη προσέγγιση,  το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ  ανέφερε ότι «οι αγώνες απέναντι στις αντιλαϊκές, ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές συνεχίζονται ακόμα πιο δυναμικά. «Διεκδικούμε τα θεμελιώδη δικαιώματά μας στην εργασία, την ουσιαστική επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, τη διατήρηση του κοινωνικού και αναδιανεμητικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, την προστασία της πρώτης κατοικίας,  αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, υγεία και παιδεία για όλους. Σήμερα, εν μέσω διαπραγματεύσεων, τα αιτήματα των εργαζομένων και συνολικά η εργατική κινητοποίηση, αποκτούν ιδιαίτερη κρισιμότητα που θα πρέπει να αξιοποιηθεί ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τους εκβιασμούς οικονομικών και πολιτικών κέντρων εντός και εκτός Ελλάδας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παριστάνει ότι απεργεί ενάντια στον εαυτό του

Το τμήμα Εργατικής πολιτικής κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην απεργία και στις κινητοποιήσεις .  Έντονο ενδιαφέρον  προκαλεί  και η συνεδρίαση  της  Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή όπου ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών κ. Κατρούγκαλος θα ενημερώσει τα μέλη του οργάνου για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων και για την υπό διαμόρφωση πρόταση του Υπουργείου για το νέο ασφαλιστικό.

Πάντως η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη δικαιολόγησε απόλυτα το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ στην απεργία, δηλώνοντας πως η απεργία γίνεται υπέρ των δικαιωμάτων των ανθρώπων που θίγονται από τα μέτρα και πως η δύναμη του λαού είναι δύναμη στην διαπραγμάτευση της κυβέρνησης. «Εφαρμόζουμε μία συμφωνία με μέτρα που θεωρούμε άδικα. Πλήττονται πολίτες, οι οποίοι αντιδρούν. Δεν υιοθετήσαμε όλα τα μέτρα που υπογράψαμε», επανέλαβε η κυρία Γεροβασίλη.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κοινή επίσκεψη Μητσοτάκη - Ιερώνυμου την Παρασκευή στην Θήβα

Οι δυο τους αναμένεται να επισκεφθούν την ερχόμενη Παρασκευή 26 Απριλίου τη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων …