Απεργεί η Πάτρα

475anta

Παραλύει σήμερα ολόκληρος ο Δημόσιος και Iδιωτικός τομέας στην Πάτρα, με τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους να δίνουν μαζικό παρόν, στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Για τη ΓΣΕΕ η 24ωρη Γενική Απεργία και τα συλλαλητήρια σήμερα, 12 Νοεμβρίου, αποτελούν τη "μητέρα των μαχών" απέναντι στη νέα λαίλαπα μέτρων υποβάθμισης του επιπέδου διαβίωσης της Ελληνικής κοινωνίας. "Όλοι μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα και να ανατρέψουμε τα προηγούμενα. Όλοι και όλες μαζί αρκεί να το πιστέψουμε. Αρκεί ο καθένας και η καθεμία από εμάς να επιλέξουμε τι είδους ασφάλεια θέλουμε. Κοινωνική ασφάλεια ή ασφάλεια του καναπέ;" υπογραμμίζει η ΓΣΕΕ.

Στην απεργία καλεί τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και η ΑΔΕΔΥ.

«Η υπερψήφιση του 3ου Μνημονίου, με μεγάλη μάλιστα κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ήρθε να επιβεβαιώσει τα εφιαλτικότερα σενάρια για το μέλλον των εργαζόμενων και των ανέργων, των συνταξιούχων και των νέων. [...] Οι Κυβερνήσεις αλλάζουν – Οι ίδιες πολιτικές συνεχίζονται» αναφέρει, μεταξύ άλλων η ΑΔΕΔΥ.

Ποιοι απεργούν

«Έναυσμα κινητοποιήσεων η πανελλαδική συμμετοχή των δημοσιογράφων στην 24ωρη απεργία της 12ης Νοεμβρίου», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η πανελλήνια ομοσπονδία ενώσεων συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και κάνει γνωστό ότι με απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου, αποφάσισε τη συμμετοχή των δημοσιογράφων της χώρας στην πανελλαδική σημερινή απεργία.

Συμμετέχει και η ΕΣΕΕ

Συμμετοχή του εμπορικού κόσμου στις κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις της σημερινής ημέρας αποφάσισε το ΔΣ της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), έπειτα όμως από σχετικές αποφάσεις των τοπικών συλλόγων και Ομοσπονδιών.

Θα κλείσουν στις 11:00 το πρωί τα εμπορικά καταστήματα της Πάτρας μετά από απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης, προκειμένου να διευκολυνθούν οι υπάλληλοι να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της Πανελλαδικής απεργίας.

Απεργία και από την ΠΝΟ

Χωρίς δρομολόγια πλοίων θα παραμείνουν όλα τα λιμάνια της χώρας, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών (ΟΜΥΛΕ) συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ. Η απεργία ξεκινά από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης ώς και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης. Ήδη η ΠΝΟ έχει διαμηνύσει ότι εάν μέχρι την ημέρα εκείνη δεν έχουν δοθεί ουσιαστικές λύσεις στα βασικά αιτήματα του κλάδου, οι ναυτεργάτες θα προχωρήσουν σε νέες απεργιακές κοινητοποιήσεις.

Ακινητοποιημένα τα τρένα του ΟΣΕ 

Ακινητοποιημένα θα μείνουν την Πέμπτη τα τρένα του ΟΣΕ καθώς και του Προαστιακού λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) στη γενική απεργία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

Επίσης, λόγω της απεργίας θα ματαιωθούν όλα τα δρομολόγια λεωφορείων στη διαδρομή Κιάτο – Πάτρα και αντιστρόφως.

ΠΟΕ – ΟΤΑ

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία ανακοίνωσε η ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η ομοσπονδία είναι μέλος της ΑΔΕΔΥ που έχει προκηρύξει απεργία για το δημόσιο τομέα, ενώ για τον ιδιωτικό, αντίστοιχη απόφαση έλαβε η ΓΣΕΕ.

ΠΟΕΔΗΝ

Στην απεργία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων και τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ αποφάσισε η ΓΕΝΟΠ

Κλειστά τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι

Σε ανακοίνωση η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων(ΠΕΥΦΑ) καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν προκηρύξει για την Πέμπτη 12/11 η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ.

Στο χορό των κινητοποιήσεων και οι φαρμακοποιοί

Από φαρμακεία ασφαλείας θα εξυπηρετηθούν σήμερα στην Αχαία οι πολίτες, λόγω της συμμετοχής των Φαρμακοποιών στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία.

Όπως ανακοίνωσε ο τοπικός σύλλογος τα φαρμακεία ασφαλείας, θα είναι τα εξής:

ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

08:00 - 12:00

-ΞΙΦΑΡΑ - ΚΑΡΑΝΤΩΝΗ ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ 11 ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ (ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΩΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ) ΤΗΛ. 2610-423293

-ΦΕΛΟΥΚΙΔΟΥ - ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΓΕΡΜΑΝΟΥ 148-150 ΤΗΛ. 2610-274843

12:00 - 16:00

-ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΕΡΜΟΥ 38  ΤΗΛ. 2610-270082

-ΚΑΤΣΙΝΑ ΕΛΕΝΗ  ΚΟΡΙΝΘΟΥ 309 ΤΗΛ. 2610-223567

16:00 - 21:00

-ΓΚΙΚΑΣ ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΙΖΩΝΟΣ 100  ΤΗΛ. 2610-272028

-ΡΑΠΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 52 – ΚΑΝΑΚΑΡΗ ΤΗΛ. 2610-279009

21:00 - 02:00

-ΜΠΕΡΤΣΟΥΚΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ 72 – ΝΟΡΜΑΝ ΤΗΛ. 2610-426365

-ΝΙΚΟΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΗΛΕΚΤΡΑ Γ. ΟΛΥΜΠΙΟΥ 58 – ΚΟΥΜΑΝΙΩΤΗ ΤΗΛ. 2610- 311410

02:00 - ΠΡΩΙ

-ΜΠΕΡΤΣΟΥΚΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ 72 – ΝΟΡΜΑΝ ΤΗΛ. 2610-426365

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φάμελλος: Όλα τα σκάνδαλα δείχνουν τον κ. Μητσοτάκη - Οργανωμένος μηχανισμός της ΝΔ παραβιάζει το κράτος δίκαιου

Συνυποβάλλαμε την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση γιατί έχουμε ως θέση αρχής τη συνεργασία των …