Επεισόδια στην πορεία της Θεσσαλονίκης από αντιεξουσιαστές(VIDEO&ΦΩΤΟ)

113_631_355

Πολυκαταστήματα που λειτουργούν, παρά τη σημερινό κάλεσμα για κλειστά μαγαζιά, μπήκαν στο στόχαστρο αντιεξουσιαστών που πραγματοποίησαν πορεία επί της οδού Τσιμισκή. Οι δράστες πέταξαν μπογιές και έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων, ενώ μετά από μια στάση που πραγματοποίησαν στο ύψος της Αριστοτέλους, όπου και είχαν παραταχθεί δυνάμεις των ΜΑΤ, συνέχισαν την πορεία τους.

ΦΩΤΟ από thestival.gr

Τα μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου ξεκίνησαν από την Καμάρα, όπου είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα και μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και κατέβηκαν τον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας. Οι αντιεξουσιαστές έγραψαν υπερ της Κυριακάτικης αργίας, όπως "Ποτέ δουλειά την Κυριακή", διαμαρτυρόμενοι για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, παρά τη σημερινή απεργία, όπως φαίνεται ξεκάθαρα από τις φωτογραφίες που ανάρτησαν seleo.gr και thestival.gr.

ΦΩΤΟ από thestival.gr
ΦΩΤΟ από thestival.gr
ΦΩΤΟ από thestival.gr

Οι ανντιεξουσιαστές όμως δεν έμειναν μόνο στα καταστήματα. Όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες, κατέστρεψαν τις εικόνες από το παρεκκλήσι της Αγίας Κατερίνης στην Εγνατία. Οι δράστες άφησαν με σπρέι το σήμα τους στο  παρεκκλήσι και έσβησαν τα πρόσωπα των Αγίων από τις εικόνες.

ΦΩΤΟ από seleo.gr
ΦΩΤΟ από seleo.gr

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος των Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Νίκος Ναζμέ: ''Σήμερα δίνουμε ένα μήνυμα στους εργοδότες, στις κυβερνήσεις τους, που περνούν μέτρα μόνο για αυτούς, ότι δεν θα τους περάσει έτσι απλά. Καλούμε τους υπαλλήλους με οποιοδήποτε τρόπο να δώσουν ένα μήνυμα αντίστασης και αντεπίθεσης ενάντια στα μνημονιακά μέτρα''
.

Στις εισόδους κασταστημάτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης βρίσκονται και μέλη του ΠΑΜΕ, προκειμένου όπως αναφέρουν, να περιφρουρήσουν τη σημερινή πανελλαδική απεργία. Πιο συγκεκριμένα, ομάδες μελών βρίσκονται μπροστά στις εισόδους πολυκαταστημάτων στην πλατεία Αριστοτέλους.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Wall Street: Κλείσιμο με άνοδο

O δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 477,75 μονάδων (+1,22%), στις 39.760,08 μονάδες …