Παρελθόν οι εκπτώσεις στα βιομηχανικά τιμολόγια από τη ΔΕΗ

Αγριεύει προς όλους η ΔΕΗ, τώρα που τελείωσε η περίοδος της πολιτικής αστάθειας και ολοκληρώθηκαν οι εκλογικές διαδικασίες, προχωρώντας στην κατάργηση της έκπτωση του 20% στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος της Υψηλής Τάσης, που αφορά στη βιομηχανία.

deh

Το μέτρο είχε καθιερωθεί στις 28  Φεβρουαρίου του 2014, όταν η  της ΔΕΗ αποφάσισε τις εκπτώσεις στα τιμολόγια της Υψηλής Τάσης και στις 22 Δεκεμβρίου του ίδιου χρόνου, με νέα απόφαση της γενικής συνέλευσης  της ΔΕΗ, το μέτρο παρατάθηκε για ένα χρόνο.

Αποσκοπούσε στην ανακούφιση των μεγάλων βιομηχανικών μονάδων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης εξαιτίας του υψηλού ενεργειακού κόστους αποφάσισε η ΔΕΗ.

Οι εκπτώσεις στην τιμολόγηση ρεύματος για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες, είχαν θεσμοθετήθηκαν για το ενδιάμεσο διάστημα μέχρι την εφαρμογή του νέου μοντέλου με τις αλλαγές που προωθούνται στην εγχώρια αγορά ηλεκτρικής ενέργειας (πρόσβαση προμηθευτών σε ενέργεια από λιγνιτική και υδροηλεκτρική παραγωγή), που, οδηγούν, επί της ουσίας, σε χαμηλότερα τιμολόγια για τη βιομηχανία.

Τώρα όμως έγινε γνωστό πως στις 7 Δεκεμβρίου, συγκαλείται έκτακτη γενική συνέλευση της ΔΕΗ για να επικυρώσει τη σχετική απόφαση, όπως επιβάλλεται από το τρίτο μνημόνιο, που είναι πλέον νόμος του Κράτους (ν. 4336/2015).

 

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παπαστεργίου: «Δεν θα αφήσουμε να συγκαλυφθεί το παραμικρό»

Καταλόγισε επίσης στην αντιπολίτευση ότι θέλει να "χτυπήσει" τους πολιτικούς αντιπάλους της ωστόσο με τον …