8 νέα προγράμματα προώθησης ελληνικών γεωργικών προϊόντων

agrotikoi-synetairismoi

8 νέα προγράμματα προώθησης γεωργικών προϊόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε αγορές της ΕΕ και τρίτων χωρών, αφορούν ατην Ελλάδα, με ορίζοντα τριετίας και συνολική ευρωπαϊκή χρηματοδότηση ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα προγράμματα που επελέγησαν καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα κατηγοριών προϊόντων, που επλήγησαν από τις πρόσφατες δυσκολίες στην αγορά.

Πρόκειται για τα γαλακτοκομικά προϊόντα, το ελαιόλαδο, τα βιολογικά προϊόντα, το κρέας, τα φρέσκα και τα μεταποιημένα οπωροκηπευτικά, τα προϊόντα ποιότητας που προστατεύονται βάσει των τριών καθεστώτων γεωγραφικών ενδείξεων της ΕΕ.

Στην Ελλάδα, θα χρηματοδοτηθούν ο οινοποιητικός συνεταιρισμός Τυρνάβου, γεωργικοί συνεταιρισμοί από τη Ζάκυνθο, τη Νάξο, το Αίγιο, τη Ζαγορά Πηλίου και τη Μαγνησία, φορείς από το Μώλο και τη Θάσο, η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου κ.ά.

 

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χατζηδάκης: Η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας θα ευνοήσει τις επενδύσεις

Να μην ενοχοποιούνται οι επενδύσεις στα ακίνητα, επεσήμανε ο υπουργός Οικονομίας σε ομιλία του σε …