Λουτρό αίματος στο Παρίσι-ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ VIDEO

parisi10_530_355

Νεότερη Ενημέρωση 14.49

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε σήμερα την ευθύνη, με ανακοίνωσή της στο Ίντερνετ, για τις επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή σε 128 ανθρώπους στο Παρίσι.

Στην επίσημη ανακοίνωσή της, η οργάνωση αναφέρει πως καμικάζι μαχητές της ζωσμένοι με εκρηκτικά και κρατώντας αυτόματα όπλα πραγματοποίησαν τις επιθέσεις σε διάφορες τοποθεσίες στην καρδιά της πρωτεύουσας οι οποίες είχαν μελετηθεί προσεκτικά.

"Οκτώ αδελφοί, που έφεραν ζώνες με εκρηκτικά και ήταν οπλισμένοι με επιθετικά τουφέκια, έβαλαν στόχο τοποθεσίες που είχαν επιλεγεί επιμελώς στην καρδιά του Παρισιού, αναφέρεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η τζιχαντιστική οργάνωση προσθέτει πως οι επιθέσεις σχεδιάστηκαν για να δείξουν ότι η Γαλλία θα παραμείνει ένας κορυφαίος στόχος όσο συνεχίζει τις πολιτικές της.

Το Ισλαμικό Κράτος προσθέτει πως οι επιθέσεις ήταν επίσης μια απάντηση στις ύβρεις σε βάρος του Προφήτη του ισλάμ και στις αεροπορικές επιδρομές σε εδάφη που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος.

Σκηνές αλλοφροσύνης εκτυλίσσονται τη στιγμή των εκρήξεων. Σοκαρισμένοι απομένουν ποδοσφαιριστές και κοινό στο στάδιο, ενώ ο κόσμος τρέχει στους δρόμους να σωθεί και οι ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας λαμβάνουν θέσεις επίθεσης.

Οι εικόνες είναι σκληρές και προκαλούν σοκ και ανατριχίλα σε όποιον τις παρακολουθήσει. Τη στιγμή που οι δολοφόνοι επιτίθενται στους δεκάδες νεαρούς που παρακολουθούν τη συναυλία, κατάφερε να καταγράψει ο δημοσιογράφος Ντάνιελ Ψενί.

Το βίντεο είναι της  Le Monde.fr. Ένας άντρας και μία γυναίκα κρέμονται στο κενό, έξω από τα παράθυρα του πολυχώρου Μπατακλάν, ενώ από κάτω τους από την πίσω είσοδο βγαίνουν δεκάδες Παριζιάνοι που δέχονται τα πυρά των οπλοφόρων. Κάποιοι από αυτούς θα πέσουν αιμόφυρτοι, ενώ οι περισσότεροι διαφεύγουν στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας.

Ο ίδιος έσπευσε να βοηθήσει τους τραυματίες και τραυματίστηκε στο χέρι από σφαίρα. Οδηγήθηκε στο νοσοκομείο και αναμένεται να χειρουργηθεί σήμερα το πρωί όπου πολλά ακόμα θύματα.

Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ανέφερε ότι κηρύσσεται κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, επανέρχονται οι έλεγχοι στα σύνορα και ζήτησε να σταλούν ενισχύσεις από τις ένοπλες δυνάμεις, άλλοι 1.500 άνδρες, που προστίθενται στους 7.000 στρατιωτικούς που είναι μόνιμα ανεπτυγμένοι εντός της Γαλλίας για αποστολές ασφαλείας μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Ιανουαρίου. «Είναι φρίκη», είπε ο Ολάντ, καταγγέλλοντας τις «τρομοκρατικές ενέργειες χωρίς προηγούμενο» που διαπράχθηκαν.

«Πόλεμος στο Παρίσι» γράφει σήμερα ο γαλλικός Τύπος και καλεί στην «σύσταση μετώπου» μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν ταυτοχρόνως χθες το βράδυ στη γαλλική πρωτεύουσα, προκαλώντας τον θάνατο 126 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 200, εκ των οποίων οι 80 είναι σοβαρά.

«Στο όνομα των πραγματικών μαρτύρων της χθεσινής ημέρας, των αθώων θυμάτων και στο όνομα της Δημοκρατίας, η Γαλλία θα πρέπει να μείνει ενωμένη και να δημιουργήσει ένα μέτωπο», επισημαίνει και η Le Parisien.

«Αιματοχυσία στο Παρίσι», είναι ο τίτλος της Liberation, «Ένα κύμα θανάτου χωρίς προηγούμενο» συνεχίζει. Αξίζει να σημειωθεί πως η φωτογραφία στο εξώφυλλο της είναι σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η φωτογραφία της ημέρας.

Με τον πρωτοσέλιδο τίτλο «φρίκη» να αναγράφεται με άσπρα γράμματα σε μαύρο φόντο θα κυκλοφορήσει το Σάββατο η γαλλική αθλητική εφημερίδα L' equipe, λίγες μόλις ώρες μετά τα τραγικά γεγονότα και τις επιθέσεις το βράδυ της Παρασκευής που στέρησαν τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους.

Με τίτλο «Σφαγή από τρομοκράτες σε όλο το Παρίσι» θα κυκλοφορήσει η Aujourd'hui.

Με τίτλο «Πόλεμος στο κέντρο του Παρισιού» κυκλοφορεί σήμερα η εφημερίδα Le figaro.

Οι Times του Λονδίνου και η Daily Mirror γράφουν «Σφαγή στο Παρίσι», «Κύμα εκδίκησης στον τρόμο».

Στην τραγωδία αναφέρονται και τα πρωτοσέλιδα της Daily Mail, καθώς επίσης και του Independent.

Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Τρόμος του πολέμου» η γερμανική Bild αναφέρεται στο μακελειό στη Γαλλία.


Αρχική Ενημέρωση 00.44

Τουλάχιστον 60 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πολλαπλές επιθέσεις στο Παρίσι κοντά στο γήπεδο Σαντ Ντε Φρανς της Γαλλίας, στα βόρεια της πρωτεύουσας, ενώ επίσης μια ομηρία βρίσκεται σε εξέλιξη σε ένα θέατρο της πόλης, ανέφερε η αστυνομία στο Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων.

Παρίσι: Λίγο μετά τις εκρήξεις στο Stade De France! ΦΩΤΟ

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε εκρήξεις στην περιοχή του σταδίου, που πραγματοπείται το φιλικό αγώνα μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας και 15 σκοτώθηκε στο θέατρο Bataclan, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη κατάσταση ομηρίας και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες υπάρχουν τουλάχιστον 100 όμηροι.

Με τους νεκρούς από την πολλαπλή τρομοκρατική επίθεση να πληθαίνουν οι Αρχές έδωσαν αντολή να βγουν στους δρόμους της Γαλλικής πρωτεύουσας στρατιωτικές δυνάμεις με τους πρώτους κομάντος να παίρνουν θέση έξω από το θέατρο του Μπατακλάν όπου κρατούνται όμηροι 100 άνθρωποι.

Πληροφορίες από γαλλικά μέσα αναφέρουν πως στο γήπεδο βρισκόταν και ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος και φυγαδεύτηκε.

Η γαλλική αστυνομία μιλά για τουλάχιστον τρία επεισόδια με πυροβολισμούς ή και τέσσερα μαζί με τον τομέα Batacklan και Σαρόν, που βρίσκεται στο 11ο διαμέρισμα στο Παρίσι.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ βρίσκεται σε συνεχείς συσκέψεις με τους στενούς του συνεργάτες του και υπάρχει πληροφορία πως έχει δοθεί εντολή να κατέβει ο στρατός στους δρόμους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει ήδη ενημερωθεί ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα και θα έχουν και τηλεφωνική επικοινωνία.

Ο δήμαρχος του Παρισίου καλεί τον κόσμο να παραμείνει στα σπίτια του, προκειμένου ο στρατός να μπορεί να αντιδράσει με κάθε μέσο απέναντι στους τρομοκράτες.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι άκουσε πυρά αυτομάτων καθώς βάδιζε στο δέκατο διαμέρισμα, κοντά στην Πλας ντε λα Ρεπιμπλίκ. Όταν έφθασε μπροστά σε ένα εστιατόριο, είδε σορούς στον δρόμο. «Είδα τρεις σορούς να τοποθετούνται σε σάκους» για πτώματα, ανέφερε ο Φαμπιάν Μπαρόν, φοιτητής.

Σοκ από τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι - 35 οι νεκροί μέχρι αυτή τη στιγμή

Στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας των ΗΠΑ ανέφεραν ότι οι επιθέσεις μοιάζουν να ήταν συντονισμένες. «Αυτή μοιάζει σαφώς να είναι μια συντονισμένη σειρά επιθέσεων», ανέφερε ένα πρόσωπο ενήμερο για τις εν εξελίξει αποτιμήσεις της κατάστασης που κάνουν στελέχη των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών. Δεν υπήρξε καμιά προειδοποίηση περί απειλής για επιθέσεις στο Παρίσι, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

LIVE - Όλες οι εξελίξεις για το τετραπλό τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα «ενημερώθηκε» για τις επιθέσεις, σύμφωνα με το Λευκό Οίκο. Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε «σοκαρισμένος» για τις επιθέσεις και προσέφερε τη βοήθειά του.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σεισμός στα Χανιά νότια της Σούγιας

Σεισμός τώρα στα Χανιά μεγέθους 3.8 Ρίχτερ με επίκεντρο νότια της Σούγιας Χανίων   Γεωδυναμικό …