Σε νομοσχέδιο τα νέα μέτρα την επόμενη εβδομάδα

tsakalotos-stathakhs-2

Προς τα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα κατατεθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο στη βάση της συμφωνίας (πλειστηριασμοί, ισοδύναμα ΦΠΑ στην εκπαίδευση, τιμές γενόσημων φαρμάκων, ρύθμιση 100 δόσεων, διατάξεις για ΤΧΣ και τραπεζική διακυβέρνηση).
Στις 2 το μεσημέρι σε νέα συνάντηση θα συνεχιστούν οι προσπάθειες διαπραγμάτευσης του οικονομικού Επιτελείου με τους δανειστές, σε μία προσπάθεια των δύο πλευρών, να υπάρξει συμφωνία πριν από το μεσημέρι της Κυριακής, αφού νωρίς το απόγευμα της ημέρας αυτής αναμένεται να συνέλθει το Euro Working Group, για το «πράσινο φως» της εκταμίευσης των 2 δισ. ευρώ της υποδόσης και των 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Στελέχη του οικονομικού επιτελείου μετά από τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη, με τους εκπροσώπους των Θεσμών, εξέφρασαν συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα επέλθει έως την Κυριακή συμφωνία στα θέματα που παραμένουν ανοικτά, όπως αυτά των «κόκκινων» δανείων και της προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς),
Οι εκπρόσωποι των πιστωτών αναμένεται να παραμείνουν στην Αθήνα για ακόμη περίπου ένα επταήμερο, προκειμένου, μεταξύ άλλων, να καταρτιστεί ο κατάλογος με τη δεύτερη δέσμη των προαπαιτούμενων για την υποδόση του 1 δισ. ευρώ.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νέα έκδοση εντόκων γραμματίων του Δημοσίου - Περιορισμένη άνοδος στις αποδόσεις των ομολόγων

Παρά την αβεβαιότητα που προκαλεί η κλιμακούμενη κρίση στη Μέση Ανατολή και οι επακόλουθες αρνητικές …