Γερά το χέρι στην τσέπη για τα τέλη κυκλοφορίας

teli-kykloforias

Τις τρεις βασικές αλλαγές που θα επέλθουν στα τέλη κυκλοφορίας και οι οποίες θα εμπεριέχονται σε υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί το αργότερο τη Δευτέρα, περιέγραψε σοκάροντας τους κατόχους οχημάτων, ο Παναγιώτης Μελαχρινός, διευθυντής του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, με δηλώσεις του στην ΕΡΤ, αφού τα πράγματα θα είναι πιο επίπονα οικονομικά, από ότι είχε εκτιμηθεί.

Ο σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει μία σημαντική αλλαγή, καθώς Ι.Χ. που ταξινομήθηκαν πριν από την 1η/11/2010 και τα οποία δεν έχουν συμπληρώσει δεκαετία και είναι κυβισμού άνω των 1.600 κυβικών θα επιβαρυνθούν πρόσθετα.

Αναμένεται συγχρόνως να θεσπιστεί έκπτωση φόρου από 5-10% για τα παλαιά Ι.Χ που ταξινομήθηκαν πριν από τον Νοέμβριο του 2010, αλλά κατασκευάστηκαν προ του 2005.

Επίσης:

-Θα μειωθεί το όριο απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας, αλλά δεν θα εξαλειφθεί. Η αλλαγή αφορά αποκλειστικά σε αυτούς που απέκτησαν Ι.Χ. μετά την 01/11/2010. Οι ιδιοκτήτες αυτής της κατηγορίας δεν πλήρωναν τέλη, εφόσον το Ι.Χ. τους εξέπεμπε ρύπους έως και 100 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο. Το όριο αυτό θα κατέβει αλλά δεν θα εξαλειφθεί. Σύμφωνα με τον κ. Μελαχρινό για τα Ι.Χ. που θα κληθούν για πρώτη φορά να πληρώσουν τέλη, η επιβάρυνση θα είναι της τάξεως των 90 λεπτών του ευρώ ανά γραμμάριο. Δηλαδή ένα Ι.Χ. με εκπομπές 100 γραμμαρίων θα επιβαρύνεται με τέλη 90 ευρώ.

-Στην ίδια βάση επιβάρυνση θα προκύψει και για τα Ι.Χ. που κυκλοφόρησαν μετά την 01/11/2010 και τα οποία πληρώνουν τέλη με βάση τους ρύπους. Σε αυτά αναμένεται να υπάρξουν αυξήσεις στα ποσά των τελών ανά γραμμάριο, οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κυμαίνονται από 10 έως 30 λεπτά του ευρώ. Ενδεικτικά, για ένα αυτοκίνητο των 120 γραμμαρίων, η επιβάρυνση αναμένεται ότι θα είναι της τάξεως των 10-12 ευρώ.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βασίλης Γραμμένος για την επίθεση στη Βουλή: «Δεν πρόλαβα να αντιδράσω ούτε να μιλήσω»

Όσον αφορά τον Κωνσταντίνο Φλώρο, επιμένει ότι ο Βασίλης Γραμμένος μίλησε με υβριστικά λόγια …