Η Ελληνική απάντηση για τον τρομοκράτη που πέρασε από την Λέρο

prosfugestautopoiisi_760651538

Μόνο ένας από τους νεκρούς τρομοκράτες των επιθέσεων στο Παρίσι είχε ταυτοποιηθεί στην Λέρο, διαβεβαιώνουν πηγές του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και προσθέτουν ότι το διαβατήριό του δεν ήταν πλαστό.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Τόσκας, ο κάτοχος του συγκεκριμένου διαβατηρίου, είχε περάσει από την Λέρο στις 3/10/2015 όπου και ταυτοποιήθηκε με βάση τους κανόνες της ΕΕ, όπως αυτοί αποφασίστηκαν στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό ζήτημα.  «Δεν γνωρίζουμε εάν το διαβατήριο ελέγχθηκε από άλλες χώρες από τις οποίες είναι πιθανό να πέρασε ο κάτοχος», διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός. Η ΕΛ.ΑΣ, μαζί με την απάντηση έστειλε στην Γαλλία και τα δακτυλικά αποτυπώματα του ατόμου που πέρασε με το εν λόγω διαβατήριο από την Λέρο, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο, ή κάποιον άλλον που χρησιμοποιούσε το διαβατήριο.

Σε ότι αφορά το δεύτερο άτομο για το οποίο ζητούν πληροφορίες οι Γάλλοι, η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί αν και αυτό έχει περάσει από την Ελλάδα.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

JA  Greece: Το Παγκόσμιο Χρυσό κατέκτησε η μαθητική «start  up» Isometricks

Εκπροσωπώντας την Ευρώπη η «Ιsometricks» κατέκτησε το Παγκόσμιο Βραβείο του Junior  Achievement  «JA  Worldwide De …