Σχέδιο λεηλασίας των δημοσιογραφικών ταμείων καταγγέλλουν ΠΟΕΣΥ-ΕΣΗΕΑ

kanalarxes

«Θα μας βρουν απέναντι...» διαμηνύει η ΕΣΗΕΑ, με την ΠΟΕΣΥ να καλεί σε αγωνιστική ετοιμότητα τον δημοσιογραφικό κόσμο, καταγγέλλοντας "λεηλασία σε βάρος των αποθεματικών, αλλά και των πόρων των ασφαλιστικών Ταμείων ", μη συμφωνώντας  με τις προτάσεις του υπουργού Εργασίας Γ.Κατρούγκαλου για το Ασφαλιστικό και την απαίτηση των δανειστών για άμεση κατάργηση του αγγελιόσημου.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

«Οι δημοσιογράφοι, οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ μαζί με τους εργαζόμενους όλης της χώρας, έχουμε υποχρέωση να περιφρουρήσουμε τα εργασιακά και κοινωνικο-ασφαλιστικά μας δικαιώματα, που αποτελούν το τελευταίο ανάχωμα του Κλάδου και της κοινωνίας, απέναντι σε όσους δίνουν την ενημέρωση ως βορά στην προπαγάνδα.

» Το αγγελιόσημο αποτελεί κατάκτηση και δεν είναι προνόμιο, όπως επιδιώκουν να το εμφανίσουν κάποιοι για να προκαλέσουν κοινωνικά αντανακλαστικά εναντίον των εργαζομένων στα ΜΜΕ. Κρύβουν την αλήθεια ότι τα δημοσιογραφικά Ταμεία είναι αυτοχρηματοδοτούμενα και δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό.

» Αντίθετα, παρά τα εκατομμύρια που τους οφείλει το Δημόσιο από το PSI και τα δομημένα ομόλογα, εξακολουθούν να συνεισφέρουν στο κοινό ταμείο ασφάλισης των γενεών (ΑΚΑΓΕ).

» Τεράστιες είναι οι ευθύνες της εργοδοσίας με τις στρατιές των ανέργων που δημιούργησαν, την απλήρωτη και μαύρη εργασία και την εκτεταμένη εισφοροδιαφυγή. Σε αυτό ακριβώς το τοπίο και με χαριστικά δάνεια οικοδόμησαν τη διαπλοκή τους.

» Ο ΕΔΟΕΑΠ, το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και οι δημοσιογραφικές Ενώσεις είναι αδιαπραγμάτευτη ζώνη ανεξαρτησίας και διασφάλισης για την ελευθερία της έκφρασης, τις ΣΣΕ και το δικαίωμα της κοινής γνώμης για υπεύθυνη ενημέρωση. Θα μας βρουν απέναντι...»

Σε αγωνιστική ετοιμότητα η ΠΟΕΣΥ
Έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποιεί την Κυριακή, στις 11:00 το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ενώ θα επιδιώξει μέσα στο Σαββατοκύριακο και συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Σε ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ αναφέρεται ότι «οι διαβεβαιώσεις που λάβαμε από τους αρμόδιους υπουργούς, για εξεύρεση λύσης που θα περιλαμβάνει διατήρηση του πόρου του Ταμείου μας, πιστεύουμε ότι θα τηρηθούν. Σε αντίθετη περίπτωση ο κλάδος μας, θα δώσει ενωμένος και μαχητικά τον 'υπέρ πάντων' αγώνα για την επιβίωσή του».

Την Κυριακή αναμένεται να αποφασιστούν αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις, με συνεργασία όλων των συνδικαλιστικών φορέων του χώρου της Ενημέρωσης, από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ενώ όλοι οι εργαζόμενοι καλούνται από τη Δευτέρα να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Το ευρώ υποχωρεί 0,12%, στα 1,0817 δολάρια

Το ευρώ βρίσκεται στα 163,4640 γεν, στο 0,8551 με τη στερλίνα και στο 0,9768 με …