Απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας των δημοσιογράφων

dimosiografoi

Όχι τη λευκή αλλά την σημαία του πολέμου ενάντια στην  κυβέρνηση σηκώνουν οι δημοσιογράφοι, μετά την έκακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ, που έδωσε εντολή για απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας, για την υπεράσπιση του αγγελιοσήμου.

Οι ακριβείς ημερομηνίες των κινητοποιήσεων αποφασίζονται εντός τη ημέρας στην κοινή σύσκεψη των εκπροσώπων, όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Στην ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΣΥ σημειώνει:

"Απεργιακός ξεσηκωμόςγια το αγγελιόσημοΤο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) κατά την  έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε να καλέσει από σήμερα σε απεργιακό ξεσηκωμό όλους τους εργαζόμενους στην Ενημέρωση, για την υπεράσπιση του αγγελιοσήμου, του μοναδικού πόρου των ασφαλιστικών μας Ταμείων.

Αποφάσισε επίσης την κάθοδο σε απεργιακό αγώνα διαρκείας (με συγκεντρώσεις, πορείες, συνεντεύξεις) τις ημερομηνίες των οποίων θα συναποφασίσει αύριο Δευτέρα σε κοινή σύσκεψη των εκπροσώπων, όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ.
Παράλληλα με τις συναντήσεις που έχει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ με τους αρχηγούς των κομμάτων αποφάσισε να καλέσει το απόγευμα της Δευτέρας σε κοινή σύσκεψη όλους τους βουλευτές δημοσιογράφους.
Η ΠΟΕΣΥ μαζί με όλους τους εργαζόμενους θα αγωνιστεί με όλα τα μέσα που διαθέτει για την υπεράσπιση της ελληνικής δημοσιογραφίας, της Δημοκρατίας και της κατοχυρωμένης από το Σύνταγμα ελευθεροτυπίας. Αποφάσισε επίσης στον αγώνα αυτό για το ασφαλιστικό να συντονιστεί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας."
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΓΣΕΕ: Απεργία την Τετάρτη για ΣΣΕ και αυξήσεις στους μισθούς

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για την 24ωρη πανελλαδική απεργίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ, ζητώντας αυξήσεις στους …