Η αύξηση των εισφορών καταρρακώνει τον καθαρό μισθό

misthos
Το νέο ασφαλιστικό νομοθέτημα που θα συμφωνηθεί, θα παρουσιαστεί στα κυβερνητικά όργανα, ώστε μέχρι το τέλος Νοεμβρίου να κατατεθεί στη Βουλή, επιφέρει σημαντικές μειώσεις στις μέχρι τώρα απολαβές των εργαζομένων, αφού βάζει "χέρι" στις καθαρές μισθολογικές απολαβές του.
Αυτό σημαίνει πως οι «καθαροί μισθοί» στον ιδιωτικό τομέα, στην περίπτωση που γίνει πράξη η επιθυμία της κυβέρνησης για σταδιακή αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών σε βάθος τριετίας, θα επιφέρει μείωση κατά 2%.
Το ζήτημα αρχικά έχει προκαλέσει την δυσαρέσκεια της ΕΣΕΕ, που μιλά για αλυσιδωτές επ[ιπτώσεις, σημειώνοντας ότι η ενδεχόμενη αύξηση των εισφορών θα προκαλέσει και αύξηση κατά 3,7% του συνολικού εργατικού κόστους, με ταυτόχρονη αύξηση των ποσοστών της  «ανασφάλιστης μαύρης» εργασίας και της ανεργίας και μάλισταστο μεγάλο ποσοστό του 2,7%.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης: Πάνω από 3 δισ. η αποκατάσταση των ζημιών του “Daniel” και του “Elias”

Από τα 3 δισ. ευρώ, το 1,4 δισ. αφορά τις οδικές και τις σιδηροδρομικές υποδομές - Σημαντικός …