Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Πάτρας για την πορεία του Πολυτεχνείου

poreia17n

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας Τιμά και Χαιρετίζει την Ηρωική Φοιτητική Εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 1973 έχοντας στη μνήμη μας ύστερα από 42 χρόνια το σύνθημα «ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», ένα σύνθημα επίκαιρο όσο ποτέ, όπως αναφέρει στην παρακάτω ανακοίνωσή του:

«Στις 17 Νοέμβρη του 1973 δόθηκαν αιματηροί αγώνες για την πτώση της Χούντας διεκδικώντας Δημοκρατία, Εθνική Ανεξαρτησία και Λαϊκή Κυριαρχία.

Η εξέγερση των φοιτητών φωτεινό παράδειγμα απέναντι στην εξαθλίωση, τη φτώχεια, την ισοπέδωση.

Σήμερα ενωμένο και αλληλέγγυο το Συνδικαλιστικό Κίνημα απαιτείται να αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις για να ανατρέψει τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές των Μνημονίων, όπου έχουν εξαθλιώσει τον Ελληνικό Λαό και να επαναφέρει τα κεκτημένα μας.

Πολύ δυναμικά πρέπει να υπερασπιστούμε το δικαίωμα της Ατομικής και Συλλογικής Ελευθερίας, της Εθνικής Κυριαρχίας, το αναμφισβήτητο δικαίωμα της Εργασίας, την Κοινωνική Προστασία, τη Μόρφωση και την Υγεία.

Το Ε.Κ.Πάτρας καλεί όλους τους εργαζόμενους Ειρηνικά, Μαζικά και Ενωτικά να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που θα γίνει στις 18:00 μ.μ. στο Παράρτημα και στην πορεία που οργανώνεται από τους φοιτητικούς συλλόγους.

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ»

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χατζηδάκης: Περαιτέρω αναβάθμιση από S&P, απάντηση στη μικρόψυχη κριτική

«Η περαιτέρω αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από την Standard & Poor’s μέσα σε πολύ λίγους …