Νέο κρούσμα σκληρής αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ(VIDEO)

sok1-620x320

1.000 οι νεκροί μέχρι στιγμής από τις αρχές του 2015, από την αστυνομική βία στις ΗΠΑ, με το νέο βίντεο που δημοσιοποίηθηκε να κλονίζει από την αγριότητα των σωμάτων ασφαλείας της Αμερική, στην περιοχή Alameda στα περίχωρα του Σαν Φρανσίσκο, όπου δύο αστυνομικοί συμπεριφέρονται με έναν ιδιαίτερα βάναυσο τρόπο στον άνθρωπο που κατάφεραν να συλλάβουν.

Οι αρμόδιες αρχές της πόλης δήλωσαν έκπληκτες από την βιαιότητα της πράξης, καθώς όπως είναι εμφανές, ο δράστης δεν αντιστέκεται καν, την ίδια στιγμή που οι αστυνομικοί τον χτυπούν στο κεφάλι πολλές φορές με απίστευτη δύναμη. Όπως μάλιστα υποστηρίζουν, είναι προφανές ότι δεν θέλουν να τον ακινητοποιήσουν, αλλά να τον τιμωρήσουν για ότι είχε συμβει πριν.

Η αστυνομία σε επίσημη ανακοίνωσή της μάλλον καλύπτει τους δύο αστυνομικούς, καθώς δεν παίρνει θέση, ούτε επιβεβαιώνει αν υπάρχει διοικητικός έλεγχος εναντίον τους. Ενώ ο Πετρόφ σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται στο Γενικό Νοσοκομείο του Σαν Φρανσίσκο, σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση.

Ο δράστης Στάνισλαβ Πετρόφ, σύμφωνα με τις πληροφορίες που δόθηκαν από την αστυνομία, είχε προηγηθεί ένα κυνηγητό με αυτοκίνητα που είχε κρατήσει επί 38 λεπτά. Πριν βρεθεί να τρέχει, ο Πετρόφ είχε χάσει τον έλεγχο και είχε πέσει πάνω στο περιπολικό των δύο αστυνομικών.
Στην συνέχεια οι δύο αστυνομικοί άρχισαν να τρέχουν πίσω από τον Πετρόφ, ο οποίος όταν πια σταμάτησε μάλλον κουρασμένος, έπεσαν επάνω του. Αλλά αντί να του περάσουν χειροπέδες, τον χτύπησαν όπως βλέπουμε αλύπητα, με τον έναν να τον κρατά στο έδαφος, και τον άλλον από ψηλά να τον χτυπά με απίστευτη δύναμη με το γκλομπ του.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ: Ο Βελόπουλος προτρέπει σε βία τους πιστούς - Στην περίπτωση Καλλιάνου το ΕΣΥ λειτούργησε όπως έπρεπε

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε πολιτικά και ποινικά υπεύθυνο τον Κ. Βελόπουλο εάν υπάρξουν επεισόδια …