Ανταλλαγή απαντήσεων μεταξύ γονέων Δημοτικού σχολείου και ergasianews.gr για τα όσα βίωσε μία 6χρονη ψυχούλα

σχολειο

Νεότερη Ενημέρωση Νοε 17, 2015 16.02

Σε συνέχεια του αναλυτικού και με στοιχεία που διαθέτει το ergasianews.gr, (τα οποία θα σας παραθέσουμε αμέσως) ρεπορτάζ περί του επεισοδίου σε δημοτικό σχολείο της Πάτρας, σε βάρος μαθητή της Α΄Δημοτικού και των κηδεμόνων του, αλλοδαπών στην καταγωγή, λάβαμε την ακόλουθη απάντηση από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 47ου Δημοτικού σχολείου Ζαρουχλείκων Πάτρας, την οποία αναδημοσιεύουμε αυτούσια και έχει ως εξής:

«Θέμα : Με αφορμή άρθρο σας με τίτλο «Ντροπιαστικό «αντριλίκι» γονέων της    Πάτρας απέναντι σε μία 6χρονη ψυχούλα»  Με ημερομηνία 15/11/15

Με έκπληξη και απορία διαβάσαμε ως σύλλογος και ως σχολική κοινότητα ότι είμαστε «ρατσιστές» , «νταήδες», «Ελληναράδες» που αποφασίζουμε και διατάζουμε μόνοι μας χωρίς να ρωτάμε κανέναν…

Διαβάσαμε για γεγονότα που είμαστε πρωταγωνιστές αλλά δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα…

Διαβάσαμε ένα κείμενο που βρίθει από ανακρίβειες, και απαξιώνει έναν σύλλογο και μια σχολική κοινότητα.

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων υποχρεούται από το καταστατικό του να συγκαλεί δυο φορές τον χρόνο γενική συνέλευση, όπου και συζητούνται προβλήματα και θέματα που απασχολούν την σχολική μας κοινότητα.

Σε αγαστή συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, τον διευθυντή του σχολείου μας, την Ένωση γονέων  και με την βοήθεια του Δήμου Πατρέων προσπαθούμε  να βελτιώσουμε τις συνθήκες και το περιβάλλον στο οποίο μαθαίνουν γράμματα τα παιδιά μας.

Από τα 260 παιδιά του σχολείου μας, πολλά είναι άλλων εθνικοτήτων ή ρομά. Ποτέ στο σχολείο μας δεν είχαμε κανένα πρόβλημα με το χρώμα που έχει κάποιος ή την μητρική του γλώσσα.

Χωρίς να είναι αυτός ο ρόλος μας ,πάντα προσπαθούμε και βοηθάμε τους αδυνάτους χωρίς να κοιτάμε την καταγωγή του. Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε πολλά πάνω σε αυτό το θέμα, αλλά ότι κάνουμε το κάνουμε γιατί το πιστεύουμε και όχι για να το δείχνουμε…

Καλό θα ήταν πριν διασύρετε έναν σύλλογο και μια σχολική κοινότητα με μια  ανυπόγραφη «δήθεν καταγγελία» να είχατε μια επίσημη ενημέρωση αν όχι από τον σύλλογό μας, από αρμόδια όργανα και φορείς, όπως είναι ο Διευθυντής του σχολείου, η Ένωση γονέων και η Πρωτοβάθμια εκπαίδευση

 Ελπίζουμε ότι θα αποκαταστήσετε την αλήθεια και για τον σύλλογο γονέων και για το σχολικό μας συγκρότημα το οποίο καμία σχέση δεν έχει με την εικόνα που περιγράφετε στο ανακριβές από κάθε άποψη άρθρο σας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                          ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ            ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ».

Και επειδή το ergasianews.gr, δεν διασύρει κανέναν σύλλογο ή σχολική κοινότητα, γιατί τα περισσότερα μέλη του είναι γονείς, απαντούν τα ακόλουθα”

  • Ο σύλλογος στην απάντησή του εκτός από το γεγονός τι προβλέπει το καταστατικό του για τον αριθμό των ετήσιων γενικών του συνελεύσεων και του ότι είναι γενικά και αόριστα υπέρ των αδυνάτων δεν δίνει καμία απάντηση που να διαψεύδει το ρεπορτάζ.
  • Υπήρξε ή όχι θέμα η απομάκρυνση του παιδιού από το σχολείο;
  • Πρόκειται ή όχι για ένα εξάχρονο παιδί που ήταν παρών στην γενική συνέλευση;
  • Κρατήθηκαν οι τύποι προσοχής και προστασίας απέναντι στην αθώα αυτή ψυχή, που έβλεπε και άκουγε ενήλικες να απαιτούν την απομάκρυνσή του;
  • Έχει επιτεθεί ή βλάψει το 6χρονο άλλο παιδί του σχολείου;
  • Υπήρξε στιγμή που γονέας εξύβρισε και κινήθηκε απειλητικά με ακατανόμαστες εκφράσεις ειδικά μπροστά σε ένα μικρό παιδάκι, απέναντι στην μητέρα του που υπεραγαπά, λέγοντας «τι θα κάνει και μέχρι που θα φτάσει και πως τους Αλβανούς;

Φυσικά και υπήρξε και την επιβεβαιώνει αναγνώστης (πλην των επώνυμων καταγγελιών που δέχθηκε το ergasianews.gr, στο ακόλουθο σχόλιο του στο σάιτ μας, ζητώντας μας να ανακαλέσουμε, με την ακόλουθη παράγραφο, στην οποία τονίζει ότι «όλοι καταδικάσαμε την άδικη συμπεριφορά του γονέα που αναφέρετε».

Δείτε το σχόλιο του κ.Κωνσταντινόπουλου:

«d.konstantinopoylos

16 Νοεμβρίου 2015 at 16:41

παρακαλώ να ανακαλέσετε για το εν λογώ άρθρο και να ελέγχετε καλύτερα τις πηγές σας!!! Υπάρχει απόφαση απο κρατικο φορέα «ΚΕΔΥ» όπου αναφέρει ρητά οτι το εν λόγω παιδάκι χρήζει μεταφοράς σε ειδικό σχολείο!!! ολοί καταδικάσαμε την άδικη συμπεριφορά του γονέα που αναφέρετε αλλα το άρθρο σας απέχει πάρα πολύ απο την πραγματικότητα!!!».

Άρα για ποιο ανακριβές και προσβλητικό ρεπορτάζ του ergasianews.gr, αναφέρεται ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 47ου Δημοτικού σχολείου Ζαρουχλείκων Πάτρας;

Ας μην χάνουμε όμως στο δέντρο μένοντας στον καρπό….

Η ουσία είναι ότι οφείλουμε όλοι ως γονείς να υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα ενός παιδιού στην ηρεμία και στην αγάπη.

Εγώ ως γονέας ειλικρινά θεωρώ απαράδεκτη και προσβλητική την όλη διαδικασία γιατί αναρωτιέμαι ποια θα ήταν η αντίδραση μου αν υπήρχε γενική συνέλευση με θέμα την εκδίωξη του 6χρονου παιδιού από το σχολείο με παράλληλη απειλή σε βάρος μου επειδή δεν υπακούω στις εντολές κάποιων. Αν ήταν το παιδί μου να απομακρυνθεί από το σχολείο του θα το αποφάσιζε η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας δίνοντας μου το δικαίωμα να εξηγήσω τι συμβαίνει.

Αυτή είναι η Ελληνική νομοθεσία, δεν επιβραβεύει τον όχλο αλλά το δίκιο…...

Αυτά μέχρι στιγμής…. Και περιμένουμε για να δημοσιεύσουμε την όποια διάψευση του ρεπορτάζ μας με στοιχεία όμως….»

Αρχική Ενημέρωση Νοε 15, 2015 11:33

Απίστευτα τα όσα λαμβάνουν χώρα σε δημοτικό σχολείο των Πατρών και συγκεκριμένα στο νότιο διαμέρισμα, στην περιοχή των Ζαρουχλείκων, μία εποχή που οι Έλληνες έχουν γίνει παράδειγμα συμπόνιας, αγάπης και βοήθειας στο δράμα μεταναστών και προσφύγων, όπου γιαγιάδες πλέκουν χειμωνιάτικα για τα παιδιά των αλλοδαπών, ψαράδες και πολίτες βουτούν σε παγωμένα νερά για να τους σώσουν και τα δάκρυα είναι αστείρευτα για τους χιλιάδες που χάνονται στη προσπάθεια τους για μία καλύτερη ζωή.
Λοιπόν μέσα σε αυτό το σκηνικό μας αιφνιδίασαν οι καταγγελίες μερίδας γονέων, για μία άκρως διαφορετική συμπεριφορά σε ένα παιδάκι της πρώτης δημοτικού που δεν έχει την Ελληνική υπηκοότητα.
Πρόκειται για ένα παιδάκι υπερκινητικό, που δεν έχει ενοχλήσει κανέναν από τοςυ συμμαθητές τους στην πρώτη δημοτικού, απλώς κάθε φορά που βρίσκει ευκαιρία το σκάει από το σχολείο και πάει στη μαμά του που μένει πολύ κοντά στο σχολικό συγκρότημα.
Λοιπόν σε αυτό το παιδί μία μερίδα «Ελληναράδων», αποφάσισε να πάρει το νόμο στα χέρια της και να απαιτήσει την εκδίωξη του από το σχολείο, δείχνοντας του πώς να μισήσει το ανθρώπινο είδος.
Μέχρι και γενική συνέλευση πραγματοποίησε πριν μερικές ημέρες ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, όπου εκτυλίχθηκαν απαράδεκτες και ντροπιαστικές εικόνες, από άτομα, που αποκαλούνται γονείς.
Αυτοί απαίτησαν το παιδί να φύγει από το σχολείο, όταν σύμφωνα με το νόμο, αυτό μπορεί να απασχολήσει μόνο το εκπαιδευτικό προσωπικό, που μπορεί να εισηγηθεί στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση την απομάκρυνση ενός παιδιού από το σχολείο, όταν έχει περιπέσει σε μεγάλο ολίσθημα και η πρωτοβάθμια θα αποφασίσει την οριστική η όχι μεταφορά του σε άλλο σχολείο.
Μάταια η μητέρα και ο θείος του παιδιού με σπαστά Ελληνικά, προσπαθούσαν να πείσουν τους γονείς να δείξουν μία μικρή ανοχή στο 6χρονο παιδάκι.
Μάταια τους υπενθύμιζαν ότι το μικρό αγόρι δεν έχει πειράξει ποτέ κανέναν.
Μάταια ζητούσαν την κατανόησή τους για ένα οικογενειακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και έχει κάνει το παιδί να θέλει να γυρίζει σπίτι του.
Άλλωστε με τόσο μίσος από τους συγκεκριμένους Έλληνες γονείς δεν έχει άδικο να πιστεύει ότι μόνο με τη μαμά του είναι ασφαλές.
Και η κορύφωση της άνανδρης συμπεριφοράς αντρών-πατεράδων, ήταν ένας από αυτούς να σηκωθεί και να επιχειρήσει βρίζοντας με χυδαίες εκφράσεις την μητέρα του παιδιού, που κατάγεται από την Αλβανία και κινούμενος προς το μέρος της, σήκωσε το χέρι του να την βαρέσει.
Τότε ο 6χρονος τρόμαξε για τη μαμά του, άρχισε τις φωνές και υπέστη σοκ, με αποτέλεσμα η μαμά και ο θείος του να δυσκολευτούν να τον ηρεμήσουν και η συνέλευση να διακοπεί.
Τώρα οι «Έλληνες γονείς», απειλούν ακόμα και με κατάληψη του σχολείου, εάν δεν φύγει από το σχολείο το 6χρονο αγοράκι από την Αλβανία και μαζεύουν υπογραφές για την υλοποίηση της πρωτοφανούς απόφασης που έχουν ήδη λάβει.
Αλήθεια η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση τι κάνει;
Γιατί δεν υπερασπίζεται ένα μικρό παιδάκι, βάζοντας τέλος σε αυτή την παραφροσύνη
Και για του λόγου το αληθές, όλα αυτά διαδραματίζονται στο 47ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας που εδρεύει στην περιοχή των Ζαρουχλείκων, στην οδό Σούτσου Μιχαήλ!!!

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φάμελλος: Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή

Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή, ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ …

2 comments

  1. παρακαλώ να ανακαλέσετε για το εν λογώ άρθρο και να ελέγχετε καλύτερα τις πηγές σας!!! Υπάρχει απόφαση απο κρατικο φορέα “ΚΕΔΥ” όπου αναφέρει ρητά οτι το εν λόγω παιδάκι χρήζει μεταφοράς σε ειδικό σχολείο!!! ολοί καταδικάσαμε την άδικη συμπεριφορά του γονέα που αναφέρετε αλλα το άρθρο σας απέχει πάρα πολύ απο την πραγματικότητα!!!

  2. Κύριε Κωνσταντινόπουλε,
    Το Δημοσίευμα του ERGASIANEWS είναι απόλυτα διασταυρωμένο, στηρίζεται σε αδιάψευστα στοιχεία και μαρτυρίες. Έχουμε στη διάθεσή μας (!!!) κάθε λέξη, κάθε γράμμα και κάθε ύβρη που ξεστομίστηκε εις βάρος της οικογενείας κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και ειδικότερα κατά του θείου του ανήλικου παιδιού, ο οποίος δέχθηκε και επίθεση από παριστάμενο “γονέα” με εκφράσεις τύπου “Αλβανέ θα σε πάμε γ@@@@ντας μέχρι τα Τίρανα” και άλλες τέτοιες εκφράσεις που μόνο σε “γονείς” και “κηδεμόνες” δεν αρμόζουν.
    Κι όλα αυτά διαδραματίζονταν μπροστά στα μάτια του ανήλικου παιδιού, από “γονείς”που υποτίθεται ότι διδάσκουν ήθος στα μικρά παιδιά.
    Τα υπόλοιπα περί “ΚΕΔΥ” είναι άνευ σημασίας. Τη συμπεριφορά του όχλου και την κατάντια της κοινωνίας μας στηλιτεύουμε.
    Η ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ERGASIANEWS